Bijzondere klanten

Goed in het bedenken van oplossingen.

Asbestschade verzekerd?

15-08-2022

Heeft u  nog een dak van asbest op uw schuurtje of garage? Bij brand of storm kunt u voor de kosten komen te staan.

Asbest is een probleem bij een grote brand. Vergoedt de verzekeraar de financiële schade door asbest of sta je er zelf voor? 

Veel garages en schuurtjes hebben nog asbest op het dak. Heeft u dat ook nog? Op termijn moet u hiervan af. Bij bijvoorbeeld een brand kunnen de kosten door asbest hoog oplopen. Het is nog maar de vraag of de opstalverzekeraar deze kosten draagt. En als de verzekeraar het niet vergoedt, zijn de kosten dan op u te verhalen?

Heeft u asbest in uw woning? 

In veel huizen die voor 1994 zijn gebouwd is asbest verwerkt. Het was namelijk een goedkoop materiaal met bruikbare eigenschappen. Vaak werd het gebruikt voor daken van schuurtjes en garages, maar ook in het huis zelf werd het verwerkt. Bijvoorbeeld om warmte van een cv te geleiden. Bij het kopen van een huis hoort de verkoper (of de makelaar) te wijzen op de aanwezigheid van asbest. 

De kosten van het opruimen en het saneren kunnen in de tienduizenden euro’s lopen.

Wat is het gevaar van asbest in de woning?

Door storm of brand kunnen bijvoorbeeld de daken beschadigd raken. Dit kan een gevaar opleveren voor de omgeving. Door een brand kunnen losse stukken asbest door de lucht vliegen en vervuiling veroorzaken in de buurt. In verband met de gezondheidsrisico’s moeten de asbestdelen verwijderd worden. De grond rondom het huis wordt gesaneerd. Dit zorgt voor hoge kosten. De vervuiler betaalt, dus de huiseigenaar staat voor de kosten. In de meeste opstalverzekeringen is hiervoor een vergoeding meeverzekerd, maar niet altijd. De verzekeraars die het wel vergoeden kunnen wel een maximum aanhouden.

Kies de opstalverzekering zorgvuldig 

Bij het afsluiten van een opstalverzekering let u niet alleen maar op de hoogte van de maandelijkse premie. Vooral met een huis met asbest is het goed opletten. De kosten van het opruimen en het saneren kunnen in de tienduizenden euro’s lopen. Als de verzekeraar het niet vergoedt, is de rekening het probleem van de huiseigenaar. Ook als het niet door opzet veroorzaakt is.

Vergoedt de verzekeraar het verwijderen van de asbest van de daken? 

De verzekeraar is er ook bij gebaat dat u asbest verwijdert uit uw huis, laat de verzekeraar dan ook maar meebetalen. Zo werkt het helaas niet. Daar gaan verzekeraars niet aan meebetalen. Ze willen het risico voor u dragen, maar ze gaan u niet financieel ondersteunen om het risico weg te nemen. Verzekeraars stimuleren het voorkomen van schades, maar de kosten draagt u wel zelf. Het plaatsen van brandblussers heeft de verzekeraar ook baat bij, maar ook in dat geval betaalt de verzekeraar niet mee.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top