Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

ZZP-er en verzekeren

01-02-2022

Steeds meer jongeren kiezen er voor om als ZZP-er aan het werk te gaan. Het uurloon is veelal een stuk hoger dan een vaste baan in loondienst. Ook de vrijheid en afwisseling spreken erg aan. Freelanceplatform YoungOnes heeft in 2021 een recordomzet behaald van 38 miljoen euro. Het totaal aantal gewerkte uren door freelancers steeg van 435.180 naar 1.861.420, een groei van 427%. Die gigantische stijging in vraag naar mensen ging gepaard met de alsmaar groeiende populariteit van freelancen onder jongeren. Het werken als ZZP-er is erg interessant, zo blijkt. Toch kleven er ook aandachtspunten aan het werk als ZZP-er.

Overziet u de risico's die verbonden zijn aan het werk als ZZP-er?

Als ZZP-er loopt u dagelijks risico’s die soms niet te overzien zijn. Het vervelende is dat u er pas achter komt als het al te laat is. Maar alles te verzekeren is niet altijd nodig, ondernemen is zaken doen voor eigen rekening en risico. Maar een aantal verzekeringen afsluiten is wel erg verstandig. Veel zelfstandigen denken dat ze al verzekerd zijn voor aansprakelijkheid omdat ze al een WA verzekering en een rechtsbijstandverzekering hebben voor hun gezin. Maar privéverzekeringen geven geen enkele dekking bij schade die is ontstaan door bedrijfsmatige werkzaamheden. Daarnaast heeft u  als zelfstandige geen pensioenopbouw of een uitkering bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. In geval van een baan in loondienst is dit allemaal wel geregeld. Het enige dat overblijft is een BBZ uitkering op bijstandsniveau. Daar wordt u niet vrolijk van. Dat verklaart ook dat een werkgever een lager inkomen betaalt dan wanneer u als zelfstandig ondernemer aan de bak gaat. Zelfstandig ondernemer worden kan enorm leuk en goed zijn, maar laat u wel goed adviseren!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top