Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

ZZP pensioenfonds bijna gereed

01-12-2013

Op 19 december  spreken de organisaties met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Frans Weekers van Financiën. De  hard groeiende groep zzp’ers valt nu buiten het Nederlandse pensioenstelsel. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van hun pensioen. In de praktijk blijkt dat de meeste zzp’ers echter niet of nauwelijks voor hun oude dag sparen.

‘Zzp’ers zijn nu meestal aangewezen op banksparen of lijfrenteregelingen. Die zijn duur en ondoorzichtig’, zegt Marieke Lips van Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). PZO heeft de pensioenregeling ontwikkeld samen met Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en Zelfstandigen Bouw. Twee vliegen in één klap De zzp-organisaties en het kabinet staken de koppen bij elkaar om een regeling te bedenken die aantrekkelijker is voor ­zzp’ers. Het resultaat is een speciale zzp-pensioenregeling, uitgevoerd door de zelfstandigen zelf. Doordat zij geen winst- oogmerk hebben, moet de regeling goedkoper worden.

Omdat het inkomen van zelfstandigen sterk wisselt, kunnen de deelnemers boven een bepaald minimum zelf bepalen hoeveel premie ze precies willen inleggen. Een minimuminleg is wel nodig om de kosten van het pensioenfonds te dekken, stelt Maarten Post, voorzitter van Stichting ZZP Nederland. Daarnaast kunnen de zelfstandigen hun pensioen ook inzetten voor arbeidsongeschiktheid als dat nodig is. Daarmee slaan ze twee vliegen in één klap, want zzp-ers zijn vaak niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid omdat dit voor hen relatief een dure dekking is.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top