Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Zorgverzekeringskaart

01-10-2016

Meer inzicht in zorgverzekering door zorgverzekeringskaart
De zorgverzekeraars introduceren dit najaar bij elke basis zorgverzekering voor 2017 een zorgverzekeringskaart. Ze willen hiermee hun verzekerden helder en op gelijke wijze informeren over de belangrijkste polisvoorwaarden van de basis zorgverzekeringen.

Op de zorgverzekeringskaart basisverzekering staat onder andere informatie over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico en zorgadvies en -bemiddeling. Voor de meest gebruikte zorgvormen bevat de kaart informatie over contractering, vergoeding en keuzevrijheid. Dat betreft huisarts, medicijnen, fysiotherapie, ziekenhuizen, hulpmiddelen en wijkverpleging. Bij naturapolissen en combinatiepolissen is het van belang of een zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar. Bij die polissen staat er een link naar de webpagina van de zorgverzekeraar met het overzicht welke zorgaanbieders zijn gecontracteerd en is de vergoeding bij niet gecontracteerde zorg op de kaart toegelicht.

Zorgverzekeringen begrijpen en vergelijken
De kaart helpt verzekerden om helder en eenvoudig inzicht te krijgen in de polisvoorwaarden als zij zorg nodig hebben. Daarnaast kunnen verzekerden met de zorgverzekeringskaart inhoudelijk vergelijken. De zorgverzekeringskaart helpt dan bij het makkelijker vinden van een passende basisverzekering. Zorgverzekeraars gebruiken hetzelfde format voor de zorgverzekeringskaart. Dat wil zeggen dat de indeling van de rubrieken en vormgeving gelijk is, en dat ze gestandaardiseerde teksten gebruiken. Vanzelfsprekend wordt wel onderscheid gemaakt in naturaverzekeringen, combinatieverzekeringen of restitutieverzekeringen.

Advies van Patiëntenfederatie en Consumentenbond 
Zorgverzekeraars stellen uiterlijk 19 november de kaart beschikbaar bij iedere basisverzekering die volgend jaar verkrijgbaar is. In ieder geval in een pdf die snel en eenvoudig te vinden is op de site van de zorgverzekeraar. De Patiëntenfederatie Nederland en de Consumentenbond, die in november 2015 aan zorgverzekeraars vroegen of een dergelijk informatieproduct kon worden ingevoerd, hebben geadviseerd bij de totstandkoming van de zorgverzekeringskaart.

Met het ontwikkelen van de zorgverzekeringskaart sluiten zorgverzekeraars ook aan bij de ontwikkeling van de Verzekeringskaart voor schade- en levensverzekeringen door het Verbond van Verzekeraars.

Dowload hier een voorbeeld van de Zorgverzekeringskaart

(bron: Zorgverzekeraars Nederland)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top