Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Zorgverzekering transparant

02-07-2018

Zorgverzekeraars die zogenoemde collectiviteiten aanbieden, moeten voortaan duidelijk laten zien op welke polis die zijn gebaseerd en wat deze polis kost. Dat laat minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) donderdag weten. Zo moet het voor consumenten duidelijk worden of de kortingen waarmee zorgverzekeraars adverteren wel echt kortingen zijn.

Nederland telt maar liefst 51.000 collectiviteiten. Verzekeraars bieden in dat geval een specifieke groep consumenten een pakket aan. Het idee erachter is dat het voordeel oplevert om gericht zorg inkopen. Dit voordeel wordt weer aan de verzekerden doorgegeven in de vorm van een korting. Zij mogen maximaal 10 procent korting krijgen.

Maar volgens Bruins wordt dat voordeel bij de inkoop helemaal niet behaald en worden collectiviteiten 'met korting' aangeboden, terwijl het pakket eigenlijk even duur is als de basisverzekering waarop het is gebaseerd.

De Nederlandse Zorgautoriteit gaat aanbieders nu verplichten duidelijk te maken op welke van de 55 basisverzekeringen een collectiviteit is gebaseerd. Zo kunnen consumenten zien of er wel echt sprake is van korting. Ook wordt de maximale korting beperkt. Verzekeraars mogen dan niet langer 10 procent korting geven, maar maximaal 5 procent.

Duidelijkheid

Zorgverzekeraars Nederland zegt de oproep van de minister en van toezichthouders ter harte te nemen. De organisatie vindt het goed als verzekeraars meer duidelijkheid verschaffen over het polisaanbod en toegevoegde waarde van afzonderlijke polissen. De organisatie wijst er wel op dat het polisaanbod de verantwoordelijkheid is van de afzonderlijke zorgverzekeraars en dat het aan hen is om daar werk van te maken. De brancheorganisatie wil hierover met het ministerie in gesprek. Zorgverzekeraars Nederland stelt dat het wel van belang is dat verzekeraars collectiviteiten kunnen blijven aanbieden. Deze zouden voor betrokken groepen een duidelijke zorginhoudelijke meerwaarde kunnen hebben, zoals op het gebied van preventie.

(bron: ANP)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top