Ontzorgen is ons vak

Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken.

Programma tegen 'zorgmisbruik'

29-08-2013

"Het programma ‘Zinnige zorg, Zuivere rekening', betekent een forse intensivering van de aanpak en bundelt een groot aantal lopende en nieuwe activiteiten die erop gericht zijn dat elke euro in de zorg goed wordt besteed", aldus de koepelorganisatie.

Het programma richt zich op het volledige zorgproces, van wetgeving tot en met controle achteraf. Daarnaast wordt behalve van zorgverzekeraars ook actie verlangd van zorgaanbieders en verzekerden.

Drie prioriteiten
Er zijn drie prioriteiten benoemd: ongepast en oneigenlijk gebruik van zorg tegengaan, de rol van de verzekerde bij controle versterken en het bevorderen van correct declareren. Met betrekking tot het eerste punt richt het programma zich dit en volgend jaar vooral op de ziekenhuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg. Vooral bij de behandeling van lage rugklachten en spataderen is "een hoge praktijkvariatie aangetoond", aldus ZN.

De verzekerde krijgt een grotere rol bij declaratiecontrole door de informatievoorziening te verbeteren. Daartoe wordt onder meer gewerkt aan een online overzicht van de geleverde zorg en de ontvangen declaraties.
Het bevorderen van correct declareren wordt onder meer vormgegeven door  voorlichting aan zorgaanbieders over hun rol en verantwoordelijkheid ten aanzien van goede declaraties.

Samenwerking
"Gelet op het breed onderschreven maatschappelijk belang van goede controles is er ruimte om voor zorgverzekeraars op dit terrein meer dan voorheen te gaan samenwerken", zegt ZN. "Zo hebben zij besloten de screening van zorgaanbieders gezamenlijk op te pakken en binnen de mogelijkheden signalen en resultaten ten aanzien van controle intensiever met elkaar te delen. Al langer delen ze hun informatie op het gebied van fraude in het gezamenlijk Kenniscentrum Fraudebeheersing, maar ook hierbij wordt de samenwerking geïntensiveerd. Bij deze samenwerking zullen uiteraard de grenzen van de Mededingingswet worden gerespecteerd."

(bron: Assurantiemagazine)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top