Sportief zaken doen

Wij werken open en transparant.

Zorgpremies 2014

01-11-2013

Dan kunt u nu uw gegevens achterlaten. U ontvangt dan een e-mail van ons zodra de premies bekend zijn.

Hoe werkt uw zorgverzekering

Wie bepaalt wat er in de basisverzekering zit en waarom verschilt de premie per basisverzekering? 

Waarom is een basisverzekering verplicht?

Of u nu vaak naar de dokter gaat of niet, u bent verplicht een basisverzekering af te sluiten. Dat heeft de overheid bepaald. Gezonde mensen dragen bij aan de zorg van zieke mensen. Als land mogen we best trots zijn op zoveel onderlinge solidariteit. Want zo zijn we met zijn allen verzekerd van zorg.

Vanaf welke leeftijd is de basisverzekering verplicht?

Iedereen in Nederland is verzekeringsplichtig. Vanaf 18 jaar is iedereen verplicht premie te betalen. Als u kinderen hebt, beginnen zij dus op hun 18e premie te betalen voor hun eigen zorgverzekering.

Waar kunt u terecht voor een basisverzekering?

U kunt een basisverzekering afsluiten bij elke zorgverzekeraar in Nederland. Die hebben allemaal een acceptatieplicht: ongeacht uw leeftijd of gezondheid moeten ze u accepteren als verzekerde.

Wie bepaalt wat er in de basisverzekering zit?

De basisverzekering dekt uw standaard zorgkosten, zoals de kosten die u maakt bij een huisarts, apotheek of ziekenhuis. De overheid bepaalt jaarlijks wat en hoeveel u precies krijgt vergoed vanuit uw basisverzekering. De vergoedingen in de basisverzekering zijn dus exact hetzelfde voor elke basisverzekering van elke zorgverzekeraar.

Waarom verschilt de premie per basisverzekering?

De voorwaarden en services verschillen per basisverzekering. Daarom betaalt u voor de ene basisverzekering meer premie dan voor de andere. 

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

Verschillende zorgverzekeraars. Elke zorgverzekeraar maakt andere prijs – en kwaliteitsafspraken met zorgverleners. Daardoor komen ze uit op een andere premie voor de basisverzekering.

Een natura- of restitutiepolis. Bij een naturapolis gaat u naar zorgverleners waar de verzekeraar een contract mee heeft. Bij een restitutiepolis bent u vrij in de keuze van zorgverlener en wordt maximaal het marktconforme tarief vergoed. Een naturapolis is goedkoper.

Een hoger of lager eigen risico. Iedereen heeft een verplicht eigen risico. Maar u kunt ook een vrijwillig eigen risico erbij nemen. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager uw premie. 

Gespreid betalen of in 1 keer. Premie is meestal maandelijks, maar als u in 1 keer betaalt, krijgt u korting op uw premie.

Wat is een aanvullende verzekering?

Naast de basisverzekering kunt u zich aanvullend verzekeren voor kosten die niet in het basispakket zitten, bijvoorbeeld fysiotherapie of tandarts. De zorgt uit de aanvullende verzekering gaat niet van uw eigen risico af. De vergoedingen en premies van aanvullende verzekering verschillen per verzekeraar. Ook mogen zorgverzekeraars eisen stellen aan iemand die een aanvullende verzekering wil afsluiten. Voor een uitgebreide tandartsverzekering hebt u bijvoorbeeld een tandartsverklaring nodig.

Zoeken zorgverzekeraars altijd de goedkoopste behandeling?

Zorgverzekeraars spelen een steeds grotere rol in de onderhandelingen over prijs en kwaliteit van zorg. Een veelvoorkomend misverstand is dat zorgverzekeraars altijd op zoek zijn naar de goedkoopste behandeling. Zij kijken naar de balans tussen kwaliteit en kosten. Slechte zorg is altijd te duur. Want dan bent u langer ziek of hebt u misschien een extra operatie nodig. Kwaliteit is altijd goedkoper.

Bij Quorim kunt u terecht voor de meeste zorgverzekeringen. Informeer naar de mogelijkheden.

(bron: CZ verzekeringen)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top