Voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Wij schatten uw risico's goed in.

Zorgpremie 2022

01-10-2021

We zullen pas in de loop van oktober weten wat de zorgpremie voor komend jaar wordt. Normaliter maakt verzekeraar DSW op de vierde dinsdag in september als eerste verzekeraar de premie bekend. Omdat de coronapandemie veel langer duurt dan werd aangenomen, is het totale kostenplaatje nog niet inzichtelijk. De zorgpremie voor het komende jaar wordt altijd gebaseerd op de zorgkosten. En aan inzicht in die laatste kosten ontbreekt het nog. De verzekeraars krijgen bijna alle coronakosten terug van de overheid.De eerdere berekeningen gingen er daarbij van uit dat de pandemie in juni voorbij zou zijn. Verzekeraars missen nog gegevens van de afgelopen maanden. Het gaat hier om honderden miljoenen euro's. 

Salarisverhoging zorgpersoneel wordt ook doorberekend

DSW zegt te willen voorkomen dat kosten die de verzekeraars terugkrijgen, onterecht worden meegenomen in de premie en de premie dus te hoog zou worden ingezet. Dat de premie hoger wordt, staat wel vast. Zo wordt onder andere de toegezegde loonsverhoging voor het zorgpersoneel in de premie doorberekend.Het demissionaire kabinet heeft aangegeven dat deze rekening uiteindelijk niet bij de burger terechtkomt. Het deel van de premiestijging als gevolg van de hogere zorgsalarissen wordt vanuit de overheid gecompenseerd door een hogere algemene heffingskorting.

Premie moet voor 12 november bekend zijn

DSW denkt nog steeds als eerste verzekeraar met de premie voor 2022 naar buiten te kunnen komen, net als de laatste zestien jaar. De premies van de andere verzekeraars wijken daar doorgaans niet veel van af. De verzekeraars moeten de premie uiterlijk 12 november bekendmaken zodat consumenten nog van verzekeraar kunnen wisselen. U kunt tot en met 31 december bij uw verzekeraar opzeggen en u tot 31 januari aanmelden bij een andere verzekeraar.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top