Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Zorg is meer dan verzekeren

03-09-2013

Zorgverzekeraars zullen in de toekomst niet alleen moeten zorgen voor een goede zorginkoop, maar óók goede relaties met gemeenten moeten opbouwen en onderhouden. Dat zegt staatssecretaris Martin van Rijn. 

Klus van zijn leven 
Van Rijn staat voor misschien wel dé klus van zijn leven: de hervorming van de langdurige zorg, die is gebaseerd op drie pijlers: de AWBZ wordt beperkt tot zorg in instellingen, de medische zorg (waaronder thuisverpleging) komt onder de paraplu van de Zorgverzekeringswet en zorg die mensen nodig hebben om langer zelfstandig te kunnen wonen, wordt overgeheveld naar de gemeenten.
Een omvangrijke operatie, die de staatssecretaris vooral samen met alle betrokken partijen wil doen. “Het is niet zo dat ik ‘even overleg’, daarna een wetsvoorstel maak en dan klaar ben. Zowel in de voorbereiding als in de uitwerking én vooral ook bij de implementatie wil ik betrokken zijn. Het is heel belangrijk dat we in alle fasen alle partijen betrekken, praten over wat goed gaat, wat niet en wat beter kan.”
Van zorgverzekeraars verwacht Van Rijn specifiek dat ze niet alleen de zorgpolissen goed beheren en zorgen voor een goede zorginkoop, maar óók goede relaties met de gemeenten opbouwen en onderhouden. “Ze moeten niet alleen verstand van verzekeren, maar vooral van mensen hebben.”

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top