Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Zorg in het buitenland

01-12-2015

Zorg in het buitenland
Zodra een Nederlander zorg in het buitenland nodig heeft, vergoedt zijn of haar eigen zorgverzekering de kosten. Maar dit gebeurt wel op basis van de tarieven die in Nederland gerekend worden. Zodra de zorg duurder is dan in Nederland, zijn er twee manieren om dit te verzekeren: via een reisverzekering met medische dekking buitenland of via een aanvullende zorgverzekering. Uit onderzoek van Wegwijs blijkt dat de reisverzekering in vrijwel alle gevallen de beste optie is. Een reisverzekering met aanvullende dekking voor medische kosten vergoedt ook zorg die duurder is dan in Nederland, zoals in Zwitserland en de Verenigde Staten vaak het geval is. Bovendien wordt ook het eigen risico vergoed. En dat voor minder dan een euro aan extra kosten.

Uitzondering: mensen die vaccinaties nodig hebben
Een aanvullende zorgverzekering dekt ook kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland, maar het eigen risico van € 375 (voor 2015) geldt wel gewoon. Een voordeel van de aanvullende zorgverzekering is dat vaccinaties en malariapillen in de meeste gevallen ook gedekt worden. De kosten voor deze verzekering zijn ongeveer € 3 per maand. Daardoor is deze optie alleen voordeliger voor mensen die naar een land gaan waarvoor vaccinaties nodig zijn en een verzekering kiezen waarin deze vergoed worden.

Pas op tijd uw reisverzekering aan!
U kunt uw lopende reisverzekering aanpassen met een wintersportdekking. U kunt hiervoor de dekking Skiën en Snowboarden kiezen. Deze dekking geldt als een 'upgrade' voor de dekkingen Bagage en Geneeskundige kosten, zodat deze ook voor wintersport gelden. De dekking Skien en snowboarden geldt ook off-piste. Bij de Lang-op-Reisverzekering zijn wintersport en bijzondere sporten standaard meeverzekerd.

Vraag hier uw reisverzekering aan.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top