In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Zonnepanelen verzekerd?

01-02-2018

Het aantal mensen met zonnepanelen op hun dak of in de tuin groeit hard. Veel mensen vragen zich af of hier een aparte verzekering voor nodig is. Indien de zonnepanelen op een eigen woning liggen, dan vallen de zonnepanelen in bijna alle gevallen onder de bestaande opstalverzekering van de woning. Bent u geen eigenaar van de woning of staan de zonnepanelen in de tuin, dan is het verstandig om te kijken of een extra verzekering nodig is. De mogelijkheid bestaat om de zonnepanelen mee te verzekeren op de inboedelverzekering.

Maken de zonnepanelen onderdeel uit van het woonhuis?

Belangrijk is of de zonnepanelen gemonteerd zijn aan het dak of dat ze los op het dak staan. Dat laatste is meestal van toepassing bij een plat dak. Als de zonnepanelen los liggen dan zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed en dan is er een grote kans dat uw zonnepanelen door de opstalverzekering niet gedekt zijn. De meest gangbare polisvoorwaarden vermelden hierover het volgende:

Tot het woonhuis behoort ook:

  • alle onderdelen die volgens de gangbare opvattingen bij uw woonhuis horen, behalve de grond;
  • alle dingen die zo met het woonhuis verbonden zijn dat ze niet van elkaar los kunnen zonder verbreking  of beschadiging. Hieronder vallen ook kelders, terreinafscheidingen van steen of hout, zonnepanelen en  gevelpanelen. Beplanting valt er niet onder. Ook niet als de terreinafscheiding uit beplanting bestaat;
  • alle gebouwen die bij het woonhuis horen en die gezien hun type en inrichting bestemd zijn om te blijven staan;
  • de funderingen.

Bedrijven

De nodige bedrijven laten ook zonnepanelen installeren. Dit kan mogelijk een verhoging van bijvoorbeeld het brand en stormrisico zijn, maar denk ook aan de dekking voor sneeuwdruk- en wateraccumulatie (indien verzekerd) door een hogere belasting van het dak en afstemming van het verzekerd bedrag. Het is belangrijk de aanwezige zonnepanelen te melden bij uw adviseur om problemen te voorkomen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top