Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Zondag rijders

01-09-2015

Minste kans op brokken? Ga dan zondag op pad! 
Uit onderzoek van Business Lease Nederland onder schadegevallen van het totale wagenpark in de periode 2012-2015 blijkt dat een op de vijf ongelukken op zaterdag gebeurt. Business Lease denkt dat het vooral ligt aan het feit dat er relatief meer mensen op de weg zijn met minder rijervaring. Josien Visser namens de leasemaatschappij: “Bovendien rijden leaserijders op zaterdag op andere trajecten dan normaal. Mensen gaan een weekendje weg naar een buitenlandse stad bijvoorbeeld. Maar ook bij het boodschappen doen op de parkeerplaats vinden kleine schadegevallen plaats.”

Zaterdag voor particulieren juist ‘veiliger’
Opvallend is dat uit cijfers van het Verbond (in totaal berekend over circa 5 miljoen schades van particuliere rijders in de periode 2010-2014) juist blijkt dat op zaterdag minder aanrijdingen plaatsvinden: 12 procent van alle aanrijdingen vindt plaats op zaterdag, tegenover gemiddeld zo’n 16 procent op een doordeweekse dag. Dat roept de vraag is wat het verschil is tussen lease- en particuliere rijders.

Zou het zo kunnen zijn dat leaserijders hun auto op zaterdag wat vaker uitlenen aan partners of vrienden? Visser durft het niet te zeggen. Over een ding is in ieder geval wel zekerheid voor beide partijen: minste kans op brokken, ga dan zondag op pad!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top