Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Zelfrijdende auto

01-11-2022

Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) hebben grote invloed op de op schadelast van autoverzekeraars. In positieve zin. Die verwachting hebben vier op de vijf deelnemers aan het onderzoek dat Miles Research afgelopen zomer heeft gehouden in samenwerking met het Assurantie Magazine (AM). In opdracht van AM werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de belangrijkste thema’s voor de branche: mobiliteit, duurzaamheid, vitaliteit en digitalisering.

Maar liefst 81 procent van de respondenten denkt dat minder hoeft te worden uitgekeerd op de lange termijn; 54 procent verwacht dat dit al op korte termijn het geval is. Zelfrijdende auto’s en de toetreding van bigtechbedrijven hebben naar verwachting de meeste impact op de autoverzekeringsmarkt, stijgende brandstofprijzen, private lease en deelauto’s minder. Al zegt toch nog eenderde dat deze (zeer) veel impact hebben.

Autobezit gaat dalen

“Ik verwacht dat de jongere generatie hier veel meer gebruik van gaat maken, waardoor het autobezit gemiddeld flink gaat dalen”, antwoordt een onderzoeksdeelnemer op de vraag of hij kan toelichten waarom hij denkt dat deelauto’s de komende jaren (zeer) veel impact hebben op de markt van autoverzekeringen. “Verschuiving van bezit naar gebruik zorgt voor meer deelauto’s; daarom is een andere manier van verzekeren nodig”, zegt een ander in een toelichting. En weer een ander: “Het risicoprofiel verandert met meer rijders.”

“Ik verwacht dat de jongere generatie hier veel meer gebruik van gaat maken, waardoor het autobezit gemiddeld flink gaat dalen”

Autofabrikanten in verzekeringen?

Meer dan de helft van de respondenten verwacht dat bigtechbedrijven over een jaar of vijf  verzekeringen verkopen. Daarnaast geeft 54 procent aan te verwachten dat ook autofabrikanten verzekeringen aan de man brengen. Bij verzekeraars is dit percentage 59 procent. Het onderzoek is overigens gehouden toen nog niet bekend was dat zonneautofabrikant Lightyear verzekeringen gaat aanbieden. Het merendeel van de respondenten geeft aan dat verzekeraars de rol van risicodrager hebben (90%).

Geen particuliere autoverzekeringen meer?

De verkoop van verzekeringen is dus verspreid over verschillende partijen, maar volgens driekwart ligt dit bij het intermediair. Eén op de vijf deelnemers aan het onderzoek verwacht dat verzekeraars/intermediair over twintig jaar geen particuliere autoverzekeringen meer verkopen.

Bron: AM web

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top