Van alle markten thuis

door ervaring wijs geworden

Wordt nu eigen risicodrager

28-02-2011

In bijna alle gevallen is dit voordeliger dan verzekeren via het UWV.

Voordeel met WGA Eigenrisicodragen
De gedifferentieerde WGA-premie die werkgevers gemiddeld aan de Belastingdienst moeten betalen, stijgt fors in 2011. Het kan dus financieel aantrekkelijk zijn om nu uit het publieke bestel te treden. Met WGA eigenrisicodragerschap heeft u direct en op de langere termijn financieel voordeel. Wij helpen u graag uw werkgeverslasten te verminderen.

Wat kan Quorim voor u betekenen
Eigenrisicodrager voor de WGA worden is een complexe afweging met grote impact op uw organisatie. Het brengt een aantal operationele gevolgen met zich mee. Met Quorim krijgt u inzicht of het loont om over te stappen naar eigenrisicodragerschap en in de te nemen stappen.

Wanneer over naar het  eigenrisicodragerschap
Elke werkgever heeft 2x per jaar, op 1 januari en 1 juli, de mogelijkheid eigenrisicodrager voor de WGA te worden. De aanvraag hiervoor dient 3 maanden eerder bij de Belastingdienst ingediend te zijn (vóór 1 april dus).  Daarna is het nog 5 weken mogelijk om de garantieverklaring aan te leveren. Om een verantwoorde beslissing te kunnen nemen is een (financiële) analyse onontbeerlijk. Onderdeel van de eerste stap op weg naar eigen risico dragen, is een controle gedifferentieerde premie. Laat u dus voorrekenen of neem contact met ons op.

Hier vindt u de benodigde informatie en formulieren om eigenrisicodrager te worden voor de WGA.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top