Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Woningtaxatie duurder

03-09-2020

Een woningtaxatie wordt honderden euro's duurder als gevolg van een nieuwe leidraad van de Europese bankentoezichthouder, aldus het Financieel Dagblad. Wie bijvoorbeeld een hypotheek wil oversluiten of een hypotheek wil verhogen, mag dit vanaf volgend jaar niet meer doen via een goedkopere computergestuurde taxatie, die slechts een paar tientjes kost.

Volgens het Financieel Dagblad is het nog niet bekend hoeveel duurder taxaties gaan worden. Vorig jaar vroegen 156.000 woningbezitters oversluitingen en tweede hypotheken aan. Volgens de Vereniging Eigen Huis, die aan de leden een korting van 76 euro biedt op een taxatierapport, zou het gaan om tientallen miljoenen euro's.

De Nederlandse Bank zou de Europese toezichthouder om een uitzonderingspositie kunnen vragen, maar lijkt daar volgens het Financieel Dagblad niet happig op. Voor 27 augustus zou De Nederlandse Bank met een officieel standpunt moeten komen. De nieuwe regels gaan alleen voor banken gelden, niet voor andere hypotheekverstrekkers.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top