Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Wie of wat is de AFM

05-11-2013

Wat doet de AFM

De AFM houdt toezicht op het gedrag en controleert of de wet en de regels worden nageleefd door de financiële markten. De AFM controleert of consumenten duidelijke en eerlijke informatie ontvangen. Indien de AFM vindt dat consumenten niet goed of tijdig worden voorgelicht,  dan gaan zij in overleg met de betrokken partijen. Zo heeft de AFM er onder andere voor gezorgd dat bij het aflopen van de rentevaste periode van uw hypotheek uiterlijk drie maanden voor het aflopen geïnformeerd wordt.

Vergunningen

De AFM verleente verder vergunningen aan aanbieders en adviseurs. Hiervoor wordt een aanbieder of adviseur gecontroleerd op betrouwbaarheid, deskundigheid maar ook op zijn bedrijfsuitoefening. Na het verlenen van de vergunning houdt de AFM blijvend toezicht op het gedrag van de aanbieder.

Verschil met De Nederlandsche Bank

Het verschil met De Nederlandsche Bank is dat DNB prudentieel toezicht houdt op de financiële markten. In Jip en Janneke taal betekent dit dat DNB controleert of financiële ondernemingen hun verplichtingen nakomen.

De AFM is onafhankelijk maar wel verbonden met de overheid. De minister van Financiën is politiek verantwoordelijk en benoemt het bestuur van de AFM.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top