Ook voor bijzondere risico's

verstand van verzekeren

WGA premie aftrekbaar?

01-09-2008

De aftrekpost, die overigens niet voor alle werknemers van toepassing is, Henk Smitbedraagt gemiddeld tussen de € 90 en € 630 per werknemer. Die mag de kosten met terugwerkende kracht ook voor 2006 en 2007 in mindering brengen, mits de werkgever daadwerkelijk deze bijdrage op het inkomen van de werknemer heeft verhaald. De WGA-premie kan als negatief loon worden aangemerkt. Sinds 2006 mag de werkgever maximaal 50% van de WGA-premie inhouden op het nettosalaris van zieke werknemers, om hen zo een financiële prikkel te geven. Door in te houden op het nettoloon van de werknemer is niet alleen de uitkering belast, maar ook de premie en dat past niet in ons belastingstelsel.

In 2006 bedroeg de WGA-premie enkele euro’s. In 2007 was dit 0,4% van het salaris met uitschieters naar 2,6%. Dit jaar is de premie minimaal 0,3%. Omdat de overheid steeds meer lasten moet dekken zal de premie de komende jaren verder stijgen en ontstaat een grotere aftrekpost. Voor verzekeraars kan dat mogelijk leiden tot een hogere schadelast inkomensverzekeringen. Onduidelijk is of de Belastingdienst de verzoeken tot aftrek zal honoreren. Zij kan hiertegen nog in hoger beroep gaan. 

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top