Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

WGA eigen risicodragerschap

27-01-2011

Dit houdt in dat u geen premie meer aan het UWV betaalt maar aan een particuliere verzekeraar en dat kan een groot financieel voordeel opleveren.

Vanaf 1 januari 2006 kunnen werkgevers ervoor kiezen om het WGA-risico (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) van de (ex-)werknemers tien jaar lang voor eigen rekening te nemen. Dat betekent dat je als werkgever geen WGA-premie meer betaalt aan het Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekeringen (UWV).

Hoe word ik eigen risicodrager?
Voordat u WGA-eigen risicodrager kunt worden, moet u daarover advies vragen aan uw Ondernemingsraad. Verder heeft u een zekerheidsstelling van een bank of verzekeraar nodig, met de garantie dat de WIA-verplichtingen tegenover uw werknemers worden nagekomen.

Eigen risicodrager worden ja of nee?
De voordelen van een particuliere verzekering kunnen ertoe bijdragen dat het eigen risicodragen een betere optie is dan het uit te besteden aan het UWV. Omdat particuliere verzekeraars werken op basis van een rentedekkingsstelsel zijn ze wettelijk verplicht een financiële buffer op te bouwen om toekomstige uitkeringen te kunnen betalen. Het UWV werkt met een omslagstelsel en heeft geen reserves en daarom vallen daar de premies veel hoger uit. Het eigenrisicodragen geeft in dat opzicht budgettaire zekerheid en financieel voordeel.

Aanvragen Eigen Risicodragerschap
Om vanaf 1 juli 2011 van dit voordeel te kunnen profiteren, dient u voor 1 april2011 bij de Belastingdienst door middel van een speciaal formulier aan te geven dat u eigen risicodrager wilt worden. Dit formulier dient dus 13 weken voor de uittredingsdatum bij de Belastingdienst binnen zijn. Klik hier om het formulier te downloaden. En stuur dit naar:

Belastingdienst
Centrale administratie / Informatieverwerking
Postbus 2566
6401 DB  Heerlen
 

Idealiter dient u dan tevens een Garantieverklaring van een erkende kredietinstelling of verzekeraar te overleggen. Doorgaans zal uw WGA ERD verzekeraar dit voor verzorgen. Ook kunt u het geheel naar ons kantoor sturen. Wij zorgen dan voor de verwerking en bewaking.

Premie indicatie
Voor bestaande klanten van Quorim met een verzuimverzekering geldt een premie van 0,29 % (tot 2 miljoen loonsom). Voor nieuwe klanten geldt de sectorale premie (tot een loonsom van 2 miljoen). Vanaf 2 miljoen loonsom geldt een maatwerkpremie Het inlooprisico is gedekt vanaf 1 januari 2011.


Het UWV heeft deze materie ook beschreven in de handleiding WGA eigen risicodragen. Deze vindt u hier.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top