Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Wet Arbo en Zorg

01-06-2016

De Wet Arbo en Zorg (WAZO) is een bundeling van diverse verlofregelingen. De WAZO geldt voor zowel ambtenaren als werknemers en geldt voor alle sectoren. Bijzonder binnen deze wet is het Calamiteitenverlof. Deze geeft bij veel bedrijven verwarring.

Calamiteitenverlof
De werknemer heeft recht op betaald verlof voor een korte tijd wanneer hij of zij zijn arbeid niet verrichten kan wegens zeer bijzondere persoonlijke omstandigheden. Daarbij kan worden gedacht aan overlijden van een naast familielid of noodsituaties zoals plotseling een ziek kind van school van school moet ophalen, een verstopte riolering of gesprongen waterleiding.

Het calamiteitenverlof is vooral bedoeld om een oplossing te vinden voor een situatie en het treffen van verdere voorzieningen. De maximale duur van het verlof is wettelijk niet vastgelegd (zie hiervoor ook de UWV informatie). Het gaat om een naar billijkheid vast te stellen periode. Werkgever en werknemer kunnen afspreken dat de werknemer overuren of vakantiedagen inlevert bij calamiteitenverlof. De werknemer dient daarbij wel recht te houden op het wettelijk minimum aan vakantiedagen.

De werknemer heeft wettelijk recht op (volledige) doorbetaling van het salaris. Van dit recht van loondoorbetaling kan men onderlinge afspraken tussen werknemer en werkgever worden afgeweken. Dit overleg wordt gevoerd door cao-partijen, de Ondernemingsraad of Personeelsvertegenwoordiging.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top