Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Werken aan pensioenbewustzijn

01-05-2011

...alles op alles te zetten om het pensioenbewustzijn van Nederlanders te vergroten. Onder de vlag van de Pensioen3daagse zal een groot aantal activiteiten plaats gaan vinden op 6, 7 en 8 oktober.

Volgens de laatste meting heeft grofweg zeventig procent van de Nederlandse werknemers nog altijd geen idee hoe hoog het pensioen zal zijn!  Deze groep is niet op de hoogte van zijn pensioeninkomen, weet niet of dit bij pensionering voldoende is en is niet bekend met de mogelijkheden om eventueel aanvullende maatregelen te treffen. Het platform Wijzer in geldzaken en de verschillende partners, waaronder het Verbond, AFM en de Consumentenbond, proberen het langetermijndenken bij financiële consumenten te bevorderen. Zij willen zich inspannen om het percentage volledig pensioenonbewuste Nederlanders eind 2011 terug te brengen tot vijftig procent.

Onder de vlag van de Pensioen3daagse zal op 6, 7 en 8 oktober 2011 een groot aantal activiteiten gaan plaatsvinden, bijvoorbeeld pensioenspreekuren verzorgd door hogescholen en pensioenadviseurs, een pensioendebat, pensioenvoorlichting op de werkvloer en het aanreiken van praktische handvatten om beter inzicht te krijgen in de eigen pensioensituatie.

Pensioenbewustzijn-meter
Om het effect van deze inspanningen te kunnen toetsen, is in 2010 een uniforme meetmethode voor pensioenbewustzijn gepresenteerd: de pensioenbewustzijn‐meter. Dit is een instrument om het pensioenbewustzijn van Nederlanders vast te stellen en in de tijd te volgen. Partijen in de pensioenbranche zetten de pensioenbewustzijn‐meter inmiddels in om pensioenbewustzijn op uniforme wijze te meten.

De pensioenbewustzijn‐meter onderscheidt drie stappen naar pensioenbewustzijn:
1. Overzicht: weten wat straks je pensioeninkomen wordt.
2. Inzicht: begrijpen wat dit voor jou betekent.
3. Actie: zo nodig aanvullende maatregelen nemen.

Overzicht is de eerste stap op weg naar pensioenbewustzijn en daar ligt ook de focus voor de activiteiten van Wijzer in geldzaken en de partners in 2011. Belangrijk is dat mensen weten wat ze later aan inkomen kunnen verwachten. De website mijn pensioenoverzicht, die begin 2011 is gelanceerd, speelt daarin een belangrijke rol. Voor het eerst kunnen mensen, via internet, een overzicht krijgen van de pensioenen die ze bij verschillende werkgevers hebben opgebouwd, plus wat dit samen met AOW aan oudedagsvoorziening oplevert.

Vervolgens wordt verder gewerkt aan stap 2 (inzicht) en 3 (actie), zodat het percentage volledig pensioenbewuste Nederlanders op termijn steeds verder toeneemt. Doelstellingen worden voor iedere stap steeds op basis van de uitkomsten van de pensioenbewustzijn-meter vastgesteld. Wijzer in geldzaken zal de onderzoekskennis actief verspreiden en de onderzoeksresultaten vertalen naar praktische tools.

Quorim heeft een samenwerking met APS Pensioenteam en besteed haar pensioenwerkzaamheden aan hen uit.

bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top