Wij staan voor u klaar.

Ook als het even tegen zit.

Weinig vrouwen

01-04-2017

Ruim driekwart van de bedrijven uit de financiële sector probeert actief vrouwelijk talent te strikken, maar slechts 36% van hen ziet een toename van vrouwelijke sollicitanten. Een kwart van de bedrijven uit de financiële sector slaagt er daadwerkelijk in om ervaren vrouwen aan te trekken.Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en advieskantoor PwC.

Volgens Robert Charlier van PwC doet de financiële sector grote inspanningen om vrouwelijk talent aan zich te vinden, maar geven de resultaten uit het onderzoek weinig reden tot optimisme. “We hebben gesproken met 276 werknemers uit de financiële sector en 55 verschillende werkgeversvertegenwoordigers. Als je dan constateert dat het aantal vrouwelijke sollicitanten slechts bij 36% van de bedrijven toeneemt, ondanks de inzet van specifieke wervingscampagnes, is dat nog niet voldoende”, aldus Charlier.

Overigens is het verschil met andere sectoren niet heel groot. Daar lukt het 39% om meer vrouwelijke sollicitanten voor vacatures te trekken. Bedrijven in andere sectoren ervaren wel minder noodzaak. In de financiële sector wil 76% van de ondernemingen meer vrouwen aannemen, in andere sectoren ligt dat percentage op 58%.

Diversiteit managementteam

Volgens PwC wijst het onderzoek uit dat vrouwen op zoek zijn naar diversiteit en inclusiviteit. Charlier: “Vrouwelijke sollicitanten vragen nadrukkelijk naar die kernwaarden. Zo’n 70% kijkt bijvoorbeeld naar de diversiteit van het managementteam voordat ze een beslissing neemt.

Vrouw onderhandelt meer over salaris

Verder blijkt uit het onderzoek dat vrouwen die wel voor de financiële dienstverlening kiezen, erg ambitieus zijn. Het percentage dat een passende vergoeding verwacht en carrièrekansen zoekt, ligt hoger dan in andere sectoren. “Vrouwen in deze sector zijn meer bereid dan mannen om te onderhandelen over hun salaris (60% om 52%) en maken vaker afspraken over een eventuele salarisverhoging (36% om 32%)”, zegt Charlier.

(bron: am web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top