Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Weinig faillissementen

12-10-2018

Met 225 bedrijven die omvielen lag het aantal faillissementen vorige maand op het laagste niveau van deze eeuw. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De financiële sector viel voor het eerst sinds tijdens buiten de top drie van branches waarin de meest bedrijven failliet gaan.

In september 2018 zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS. Toen gingen nog 258 bedrijven en instellingen bankroet.

Handel en horeca

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 48, gevolgd door ‘specialistische zakelijke diensten’ (32) en bouwnijverheid (24). De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.

Financiële sector

De financiële sector, waartoe het CBS ook het intermediair rekent, telde vorige maand 22 faillissementen. Daarmee valt de branche buiten de top 3. Een half jaar geleden lag het aantal bedrijven in de sector dat omviel nog twee keer zo hoog.

(bron AM Web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top