Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Weer vrijval spaarloon

30-09-2010

Spaarloon
Spaarloon is het gedeelte van het loon dat zonder heffing van loonheffing gespaard kan worden. Dit geldt voor een bedrag van maximaal € 613 per kalenderjaar. Om gebruik te kunnen maken van deze faciliteit moet het spaarloon wel gedurende vier hele jaren op een geblokkeerde bankrekening blijven staan.


Goedkeuring
In het kader van de economische crisis heeft de minister van Financiën De Jager goedgekeurd dat werknemers toch eerder over hun spaargeld kunnen beschikken zonder dat dit fiscale gevolgen voor hen heeft. Dit betekent niet dat al het spaargeld dat nu nog geblokkeerd staat, automatisch door de uitvoerende
bankinstelling naar de vrije tegenrekening van de werknemer wordt overgemaakt. Alleen op verzoek van de rekeninghouder wordt het geld gedeblokkeerd.


Vrijstelling box 3
Voor spaarloon op een geblokkeerde spaarrekening geldt een extra vrijstelling in box 3 van maximaal € 17.025. Als werknemers hun spaarloon tussendoor deblokkeren en laten overmaken naar een niet meer geblokkeerde rekening, gaat deze faciliteit verloren. Het niet bestede bedrag per 1 januari 2011 kan dan belast worden met de vermogensrendementsheffing van box 3.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top