Persoonlijke en deskundige afwikkeling

iedere dag weer opnieuw

Weer vrijval spaarloon

30-09-2010

Spaarloon
Spaarloon is het gedeelte van het loon dat zonder heffing van loonheffing gespaard kan worden. Dit geldt voor een bedrag van maximaal € 613 per kalenderjaar. Om gebruik te kunnen maken van deze faciliteit moet het spaarloon wel gedurende vier hele jaren op een geblokkeerde bankrekening blijven staan.


Goedkeuring
In het kader van de economische crisis heeft de minister van Financiën De Jager goedgekeurd dat werknemers toch eerder over hun spaargeld kunnen beschikken zonder dat dit fiscale gevolgen voor hen heeft. Dit betekent niet dat al het spaargeld dat nu nog geblokkeerd staat, automatisch door de uitvoerende
bankinstelling naar de vrije tegenrekening van de werknemer wordt overgemaakt. Alleen op verzoek van de rekeninghouder wordt het geld gedeblokkeerd.


Vrijstelling box 3
Voor spaarloon op een geblokkeerde spaarrekening geldt een extra vrijstelling in box 3 van maximaal € 17.025. Als werknemers hun spaarloon tussendoor deblokkeren en laten overmaken naar een niet meer geblokkeerde rekening, gaat deze faciliteit verloren. Het niet bestede bedrag per 1 januari 2011 kan dan belast worden met de vermogensrendementsheffing van box 3.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top