Goed geregeld

Zekerheid geeft vrijheid.

Weekers bekijkt belastingontwijking bij polis

03-10-2012

RTL Nieuws meldde dinsdag dat een hogere assurantiebelasting, zoals VVD en PvdA die voor volgend jaar hebben afgesproken, is te ontwijken door nog dit jaar vooruit te betalen voor een verzekering.

Dan geldt nog het oude tarief. De schatkist kan belastingontwijking echter niet hebben, concludeert Weekers, die eventueel aan een naheffing denkt.

Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat de ontwijking van de hogere kosten ''theoretisch'' mogelijk is. Polissen die al langer dan een jaar lopen, zijn per maand opzegbaar.

Wel wijst een woordvoerster er op dat vooral mensen met een 'lastig verzekerbaar risico' moeten uitkijken of ze als ze nog voor het eind van het jaar hun verzekering opzeggen, wel een verzekering met dezelfde voorwaarden kunnen krijgen bij dezelfde of een andere verzekeraar.

Over mogelijke maatregelen om het ontduiken van de hogere assurantiebelasting te voorkomen, wil de verzekeraarskoepel niets kwijt. ''We wachten het overleg met Weekers af.''

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top