Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

We gaan er op vooruit

04-02-2023

Er gloort wat hoop op financieel vlak voor Nederlandse huishoudens. Waar het leven in 2022 fors duurder werd - en het nog steeds regelmatig schrikken is bij de kassa - kunnen we dit jaar weer wat op adem komen. Bijna iedereen gaat er dit jaar iets op vooruit, heeft budgetvoorlichtingsorganisatie Nibud berekend. Dat komt onder meer door het compensatiepakket van het kabinet. Het komende jaar staat dan ook in het teken van het herstel na de prijsverhogingen van 2022. Tegelijkertijd hangt er onzekerheid boven de markt vanwege de hoge energiekosten en de inflatie, stelt het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het Nibud gaat bij de berekeningen van de koopkrachtcijfers uit van een inflatie van 3,5 procent. Dat niveau werd eerder berekend door het Centraal Planbureau.

Bijna iedereen gaat er in 2023 iets op vooruit.

Op basis van deze berekeningen neemt de koopkracht van huishoudens tussen de 0,5 procent tot 8,1 procent toe. Dat is afhankelijk van de gezinssamenstelling en het inkomen. De koopkracht geeft aan hoeveel een gemiddeld huishouden kan kopen met het beschikbare inkomen, verrekend met de inflatie. Het Nibud baseert de cijfers op 117 voorbeeldhuishoudens.

Het nettosalaris stijgt en de uitkeringen gaan omhoog

Werkenden houden volgens het Nibud dit jaar meer salaris over omdat ze meer arbeidskorting krijgen en dus minder belasting hoeven af te dragen. Daarnaast ontvangen veel mensen met een baan een cao-loonsverhoging. Wie kinderen heeft, krijgt dit jaar bovendien meer kinderbijslag en kindgebonden budget. Voor niet-werkenden geldt dat de uitkeringen en bijstand zijn verhoogd. Ook is de zorgtoeslag gestegen, waardoor alleenstaanden met de laagste inkomens 3 euro per maand kwijt zijn aan hun zorgverzekering.

Desondanks blijven de gestegen energieprijzen en de inflatie nog wel voelbaar in de portemonnee. Het Nibud waarschuwt dat veel huishoudens meer financiƫle klappen niet kunnen opvangen.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top