Een zorgeloos advies

Vrijheid in verzekeren.

Wat te verzekeren?

01-05-2015

Voor het bepalen van de verzekerde sommen voor uw inboedel en woonhuis werden in het verleden omslachtige methodes gebruikt. Misschien kunt u zich dat nog herinneren? Voor uw inboedel werden lange inventarisatieformulieren gebruikt en voor het woonhuis moest de kubieke inhoud vermenigvuldigd worden met "herbouwwaardes". Er was zelfs een tijd dat er glasdiktemeters gebruikt werden... Al deze omslachtige methodes zijn niet meer nodig nu de meeste verzekeraars gebruik maken van slimme berekeningsprogramma's zoals Infofolio.

Gemak voor verzekeraar én verzekerde
Een uitgebreide taxatie voor de inschatting van herbouw- en inboedelwaarden is vaak tijdrovend en te duur. Daarom zijn er ook modellen als de Herbouwwaardemeter en Inboedelwaardemeter door het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld. Maar om over de daarvoor benodigde gegevens te kunnen beschikken en deze te blijven actualiseren is moeilijk en tijdrovend. Dit resulteert in verzekeringen die kunnen leiden tot onder- of oververzekering. Bij onderverzekering loopt u risico, zeker als er géén sprake is van garantie op onderverzekering. Bij oververzekering betaalt u teveel premie voor de verzekerdde bedragen (en ontvangt u niet meer dan de werkelijke schade).

Naast de bestaande methodes werken wij vanuit ons bedrijf samen met Infofolio. Infofolio beschikt  over een landelijk dekkende database met actuele gegevens uit diverse bronnen over woningopstallen en huishoudens. Daarnaast beschikt Infofolio over hoogwaardige econometrische modellen. Zij kunnen rapporten leveren van iedere woning in Nederland op basis waarvan de verzekeraar garantie tegen onderverzekering afgeeft.

Adequaat verzekerd
Omdat jaarlijks de herbouwwaarde van 90% van alle opstallen met 10% wijzigt is het noodzakelijk continu over actuele waarden te beschikken. Periodiek worden deze gegevens gecontroleerd waardoor er geen achterstallig onderhoud op verzekerde bedragen kan plaatsvinden. Van alle woningen en inboedels met een berekende waarde heeft 95% een betrouwbaarheidsmarge van maximaal 15%. Zo bent u altijd adequaat verzekerd!

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top