Sterk in elk werk

Wij kennen de risico's en weten de oplossingen!

Wanneer uw partner overlijdt

20-02-2023

Ieder jaar komen er in ons land zo'n 33.000 weduwen en ongeveer 16.000 weduwnaars bij. Als u in het spitsuur van uw leven zit met een drukke baan en kinderen thuis, lijkt het onwaarschijnlijk dat u of uw partner overlijdt. Toch is ruim een op de vijf mensen die hun partner verliezen nog niet met pensioen. Hoe zorgt u dat u dan financieel uit de problemen blijft?

Vooral vrouwen zijn financieel de klos bij het overlijden van hun partner, blijkt uit de recentste studie van statistiekbureau CBS uit 2021. Weduwnaars die nog niet met pensioen zijn, blijven vaak stug doorwerken. Hun koopkracht steeg zelfs met gemiddeld 9 procent, bleek uit het onderzoek. Maar vrouwen onder de 65 jaar die weduwe worden, gaan juist minder verdienen en meer leven van het (nabestaanden)pensioen. Qua koopkracht gingen ze er gemiddeld 10 procent op achteruit.

Maak een afspraak bij de notaris om alles goed vast te leggen.

Vooral jongere koppels met een huurhuis in de vrije sector maken bij een overlijden kans op grote financiƫle problemen. Vaak zie je dat er twee inkomens nodig zijn om het (samengestelde) gezin draaiende te houden. Indien er geen sprake is van een nabestaandenpensioen of een sluitende overlijdensrisicoverzekering zijn de financiƫle problemen meestal niet te overzien. Ook is het van groot belang om een huwelijks- of samenlevingscontract te hebben. Als u samenwoont zonder een contract, bent u voor de wet vreemden van elkaar.

Wie na een overlijden veel inkomen verliest, kan mogelijk terugvallen op een uitkering uit de Algemene Nabestaanden Wet (Anw). Dat is maximaal 1.417 euro bruto per maand.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top