Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Waarschuwing

15-01-2020

Hoge premies, lage dekkingen en onduidelijke voorwaarden. De Consumentenbond raadt af een reis- en annuleringsverzekering te sluiten via luchtvaartmaatschappij, ticketwebsite of reisbureau.

Consumentenbond waarschuwt voor polis via reisorganisaties

De premies van reis- en annuleringsverzekeringen die reisorganisaties bij een boeking aanbieden, bedragen gemiddeld 5 procent van de reissom. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Consumentenbond. Uitschieters zijn er ook. Zo betalen reizigers voor een annuleringsverzekering bij vliegticketsite WTC 28 procent van de reissom. De dekking stopt bovendien 48 uur voor vertrek.

Uitsluitingen alleen te vinden in polisvoorwaarden

Onduidelijke voorwaarden zijn voor de Consumentenbond een andere reden te waarschuwen voor deze polissen. TUI en Sunweb, allebei met de Europeesche als verzekeraar, krijgen een veeg uit de pan. Beide reisorganisaties melden dat klanten met een verzekering ‘om elke reden’mag annuleren. In de polisvoorwaarden van de Europeesche staan echter verschillende uitsluitingen, bijvoorbeeld een faillissement van de reisorganisatie. Valt de reden wel onder dekking, dan vergoedt de verzekeraar 75 procent. Sunweb heeft naar aanleiding van het onderzoek ‘annuleren om elke reden’aangepast in ‘Ruimere annuleringsdekking’.

Geen wintersportdekking bij winterreizen

Bij reisverzekeringen ontbreekt volgens de Consumentenbond op de verzekeringskaart eveneens belangrijke informatie over uitsluitingen. Die zijn alleen in de polisvoorwaarden te vinden.

De bond klaagt over aanbieders van vluchten naar winterbestemmingen waarbij wintersportdekking ontbreekt in de verzekering. Ook scoren de meeste polissen slecht op bagagedekking. Vooral smartphones, camera’s en laptops vallen vaak (deels) buiten de dekking.

Bril, kunstgebit en paspoort niet meeverzekerd

Bij Ryanair (Europ Assistance) en Expedia zijn brillen en contactlenzen niet verzekerd. Die laatste boekingssite heeft ook kunstgebitten, gehoorapparaten en reisdocumenten bij de uitsluitingen staan.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top