Van alle markten thuis

Door ervaring wijs geworden.

Vuurwerkschade

03-01-2017

De schade die tijdens de jaarwisseling is veroorzaakt aan particuliere woningen en auto’s komt volgens een eerste schatting uit op circa € 13 miljoen euro. Dat blijkt uit gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars. De schade lijkt daarmee licht gedaald te zijn ten opzichte van vorig jaar, toen deze schade meer dan 14 miljoen euro bedroeg, al leek ook toen de schade in eerste instantie een stuk lager uit te pakken. 

De schatting is gebaseerd op de eerste claims die verzekeraars al sinds oudejaarsdag registeren. Stichting Salvage, die namens de brandverzekeraars van het Verbond eerste hulp bij brand biedt aan verzekerden, kwam tijdens Oud & Nieuw 99 keer in actie bij grote incidenten, waarvan 11 keer bij grote tot zeer grote branden. Dat was vaker dan vorig jaar. Stichting Salvage komt morgen met meer uitgebreide cijfers. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond: “De geschatte schadelast mag dan lager zijn, we mogen hiermee niet tevreden zijn.”

13 miljoen euro schade door vuurwerk

Het werkelijke schadecijfer wordt veel later bekend. Zo werd eind vorige week pas duidelijk dat de schade tijdens de jaarwisseling 2015/2016 een stuk hoger was uitgepakt dan oorspronkelijk geraamd.

Busjes van taxivereniging in Dordrecht verwoest
Grotere incidenten deden zich onder meer voor in Nijmegen, Lent, Zaandam en Gemert waar woningen onbewoonbaar raakten. In de grote steden zien verzekeraars een wisselend beeld: waar het in Amsterdam en Utrecht qua incidenten en autobranden rustiger lijkt dan vorig jaar, komen er meer claims van kleine en middelgrote schades uit Rotterdam en met name Den Haag, waar ook het aantal autobranden verdubbelde naar circa 40. In de middelgrote steden was het onrustig in Amersfoort en Vlissingen, waar ook meerdere auto’s uitbrandden. Zo werden in Dordrecht twee busjes van een taxivereniging voor ouderen, kinderen en gehandicapten verwoest.

Basisschool in Eindhoven in vlammen op
De schade op opstal-, inboedel- en autoverzekeringen is een beperkt deel van de nieuwjaarschade, benadrukt het Verbond. Medische kosten vormen ook een aanzienlijk deel van de schadelast en schadebedragen voor bedrijven en scholen/kinderdagverblijven zijn nog niet bekend, in Eindhoven ging een basisschool goeddeels in vlammen op.

Pleidooi voor aanpak illegaal vuurwerk en relschoppers
Het Verbond vindt het positief dat uit een eerste inventarisatie van Brandweer Nederland blijkt dat het aantal meldingen een stuk lager ligt dan vorig jaar. “Maar het is buitengewoon ernstig dat op veel plaatsen zwaar en veelal illegaal vuurwerk naar hulpverleners is gegooid. Een harde aanpak van dit zware illegale vuurwerk en relschoppers kan en mag niet bij alleen woorden blijven”, aldus Verbondsdirecteur Weurding.

(bron AM signalen)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top