Wij ontzorgen door financiële rust en zekerheid

Dat is onze missie.

VRKI inbraakbeveiliging

01-11-2014

Het beveiligen van een bedrijven tegen inbraak is een noodzaak. Als u als ondernemer zelf al geen maatregelen neemt om inbraak te voorkomen, dan is het vaak ingegeven door een verzekeraar die voor het verkrijgenvan dekking eisen stelt. Voor de beveiliging is een uniforme systematiek gemaakt: de Verbeterde RisicoKlassenIndeling (VRKI).

Met behulp van de VRKI wordt eenvoudig bepaald wat de risicoklasse is en welk beveiligingsniveau daarbij hoort. Een BORG- beveiligingsbedrijf dat de aanleg van beveiligingsmaatregelen verzorgt, levert als bewijs een BORG- beveiligingscertificaat. Dit certificaat dient u bij uw verzekeraar aan te leveren.

Opleveringsbewijs of beveiligingscertificaat
Er is een aanzienlijk verschil tussen een opleveringscertifcaat en een beveiligingscertificaat. Een BORG- beveiligingscertifcaat wordt alleen afgegeven als het beveiligingsplan conform de VRKI volledig is uitgevoerd. Indien u niet helemaal zeker bent van uw certificaat neem dan contact op met ons of uw verzekeraar.

Attractiviteit
De aantrekkelijkheid van de goederen (attractiviteit) wordt verdeeld in 4 categorieën: Laag, Middel, Hoog en Zeer Hoog. Ook wordt er gekeken naar hoe makkelijk de goederen te verzamelen zijn. Hoe makkelijker te verzamelen, hoe groter de buit. Vanzelfsprekend wordt ook de waardeconcentratie bepaald bij het vaststellen van de gewenste beveiliging.  Een groentewinkel vraagt een andere beveiliging dan een grootthandel in smartphones.

Beveiligingsmatrix
In de beveiligingsmatrix wordt aan de hand van de risicoklasse bepaald welk beveiligingsniveau noodzakelijk is en hoe dit bereikt wordt.

De O
De letter O staat voor organisatorische maatregelen. Je kunt de duurste sloten op de deuren zetten maar als de deuren niet op slot gaan heb je er niets aan. Het contract met een Particuliere Alarmcentrale hoort bij de organisatorische maatregelen.

Naast de Organisatorische maatregelen (O)  is er sprake van Bouwkundige maatrgelen (B), Elektronische maatregelen (E) en Compartimentering (C).

Het beveiliginsplan
Het BORG-beveiligingsbedrijf vertaalt de gekozen beveiligingsmaatregelen in een beveiligingsplan. Het is verstandig dit plan voor te leggen bij uw verzekeraar zodat er geen misverstand kan ontstaan bij een eventuele schade.  

De praktijk
Vaak zien we in de praktijk dat de Elektronische maatregelen (E) goed zijn uitgevoerd maar dat de overige maatregelen niet of niet geheel uitgevoerd zijn. Dit levert bij schade problemen op als de verzekeraar deze eisen wel gesteld heeft.

De VRKI regeling wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

(bron: De Beursbengel)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top