Voor alles een oplossing

Wij denken in maatwerk.

Vrije advocaatkeuze bij DAS

08-10-2014

Eind 2013 besliste het Europese Hof van Justitie dat verzekerden met een rechtsbijstandsdekking het recht hebben om zelf een jurist te kiezen, in plaats van juristen van de rechtsbijstandsverzekeraar. Hoe gaat DAS Rechtsbijstand om met deze uitspraak?

In verband met de uitspraak van het Europese Hof heeft DAS de voorwaarden van haar eigen producten op de volgende punten aangepast:

  • Kiest u voor een externe jurist in een procedure zonder verplichte procesvertegenwoordiging? Dan betalaalt u als particulier een eigen risico van € 250,-. Voor zakelijke verzekerden is het eigen risico € 500,-.
  • Ook zijn in dat geval de schadevergoedingen gemaximeerd. Dit geldt alleen voor de behandelkosten van de gekozen externe jurist (het honorarium en kantoorkosten). De vergoedingen zijn exclusief btw. Alle andere kosten met betrekking tot de zaak vallen hier niet onder en worden binnen het kostenmaximum vergoed. Dit betreft bijvoorbeeld expertisekosten, griffierechtkosten en de eventuele kostenveroordeling van de tegenpartij.
    De door DAS gehanteerde bedragen zijn vastgesteld op basis van de ervaringen die DAS in deze procedures heeft. Ook heeft DAS door externe partijen laten toetsen of het recent uitgesproken recht op vrije advocaatkeuze in procedures hierdoor niet wordt belemmerd.

Wat zijn de maximale vergoedingen?

 Rechtsgebied Maximale vergoeding
 Arbeidsrecht Tot € 2.500,-
 Bestuursrecht en sociaalverzekeringsrecht   Tot € 3.000,-
 Alle andere rechtsgebieden        Tot € 5.000,-
   

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top