Ook voor bijzondere risico's

Verstand van verzekeren, daar draait het om.

Vraag naar winterband

11-11-2021
Er zijn de afgelopen jaren hele grote sprongen gemaakt als het gaat om de ontwikkeling van de auto, maar sommige dingen zijn nog gewoon hetzelfde gebleven. Gedoe met zomer- en winterbanden bijvoorbeeld. Natuurlijk is er de all-seasonband en die wordt steeds populairder, maar het blijft een compromis.
Er zijn dus nog altijd veel mensen die rond deze tijd zoetjesaan gaan kijken voor winterrubber. Sterker nog: het lijkt erop dat het er meer dan ooit zijn. Marktplaats zag namelijk het aantal zoekopdrachten naar winterbanden door het dak gaan. In de afgelopen maand werd er 150.000 keer gezocht op winterbanden. Een record, volgens Marktplaats. Ter vergelijking: in dezelfde maand vorig jaar waren er maar 58.000 zoekopdrachten.
De grote piek in de vraag komt normaal pas als er echt zicht is op sneeuw. Dat was dit jaar in februari. Blijkbaar was niet iedereen daar op voorbereid, want veel mensen gingen opeens koortsachtig zoeken naar winterbanden. Dit jaar is er dus al een opvallende stijging in oktober te zien. Is daar ook een verklaring voor? Marktplaats heeft wel een vermoeden. De voorraad winterbanden is in Nederland namelijk historisch laag. Dit wordt onder meer veroorzaakt door hoge containertarieven en de nieuwe Franse wetgeving. Waarschijnlijk zijn mensen door berichtgeving over een tekort toch maar eens op Marktplaats gaan kijken voor een setje winterbanden.
Het is niet verwonderlijk dat het aanbod op Marktplaats juist niet gestegen is. Er werden 4.000 advertenties minder geplaatst in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. En dat terwijl er veel meer op gezocht wordt. Voor degenen die momenteel een setje winterbanden in de aanbieding hebben is dit dus goed nieuws. Zij kunnen waarschijnlijk wel rekenen op een goed prijsje voor hun banden.
Lees hier meer over het gebruik van winterbanden: https://www.quorim.nl/nieuws/nieuwsberichten/archief/winterbanden/

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top