Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Voorkomen is beter...

08-08-2018

Veel Nederlanders krijgen te maken met lekkage door de eerste neerslag sinds lange tijd. Dat verwacht onderhouds- en schadebedrijf MainPlus. Uit ervaring met eerdere droogteperiodes weet het bedrijf dat het aantal meldingen van verstopte regenpijpen en dakgoten toeneemt. MainPlus heeft extra personeel standby gezet om de meldingen het hoofd te kunnen bieden.

Neerslag na periode van droogte zorgt voor toename lekkagemeldingen

“Doordat de goten al een tijd lang niet zijn schoongespoeld door de regen, hoopt alles wat erin valt aan takjes, bladeren en ander afval zich op. Als er dan straks in één keer een lading water doorheen moet, is er een grote kans op blokkades, met als risico lekkage”, zegt MainPlus-directeur Joost Versteeg.

Warm en droog

Niet alleen de droogte, maar ook de langdurige hitte trekt een zware wissel op de dakgoten en regenpijpen. “Door de constante hoge temperatuur kunnen goten gaan uitzetten en omdat het niet voldoende afkoelt, krimpen ze ook niet meer”, zegt Versteeg. “Ze staan dus constant op de hoogste stand, waardoor ze beschadigd kunnen raken.”En niet alleen de goten en pijpen zelf kunnen scheuren, ook de soldeernaden.”

Uit de data van MainPlus blijkt dat er anderhalf keer meer lekkagemeldingen zijn na een warme periode van droogte dan na een koele periode zonder neerslag.

Het onderhoudsbedrijf raadt woningeigenaren aan om dakgoten en regenpijpen goed na te lopen op eventueel scheurtjes en verstoppingen.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top