Van alle markten thuis

Ook voor het zwaardere werk!

Voordeurslot niet veilig

11-05-2018

Meer dan de helft (56,1 procent) van de voordeuren in Nederland zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraak. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Een op de acht voordeuren (13,6%) heeft een zwak aluminium beslag. Inbrekers breken binnen een minuut dit soort sloten open. Voor het steviger beslag zonder goede beveiliging gebruiken criminelen het zogeheten cilindertrekken. Het kost niet meer dan twee tot drie minuten tijd om zo’n slot open te breken. Alleen voordeuren voorzien van beslag met cilindertrekbeveiliging geven voldoende bescherming. "De inbraakmethode cilindertrekken wordt sinds een jaar of vijf, zes steeds vaker toegepast. Dat nu twee op de vijf woonhuizen voorzien is van beslag dat deze inbraakmethode voorkomt, is positief", aldus Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken.

Betere sloten en deurbeslag

Het Verbond van Verzekeraars zet zich in voor meer veiligheid in en rond het huis. Dat doet het Verbond door samen te werken met andere partijen en door cijfers over inbraken te verzamelen, en deze te delen met politie, brandweer en consumenten. In 2014 was het Verbond een van de partijen die de Safety Deal Inbraakpreventie sloten. Deze Safety Deal staat aan de basis van de jaarlijkse Nationale Inbraakpreventie Weken, die dit jaar van 1 mei tot en met 30 juni worden georganiseerd. In het onderzoek is ook gevraagd of en zo ja welke aanvullende beveiliging men op de voordeur heeft aangebracht. Van de woningen met een slecht beveiligd voordeurslot heeft 1 op de 13 huishoudens (7,5 procent) twee goede extra sloten (boven en onder de voordeur) geplaatst. Een inbreker kiest in zo’n geval meestal een makkelijker doelwit. 1 op de 6 bewoners van woningen met slecht voordeurbeslag zegt een driepuntslot te hebben geplaatst.

Ongeveer een derde van de respondenten heeft een extra hendeltje aan de voordeur bevestigd. Uit het onderzoek blijkt verder dat 7,9 procent van de hoofdbewoners de voordeur nooit op slot draait. Een kwart tot 40 procent van de andere huisgenoten, waaronder kinderen, doet de voordeur nooit op slot. Het plaatsen van een anti-inbraakstrip om het zogeheten flipperen te voorkomen, het steken van een plastic plaatje tussen deur en kozijn, heeft 8,5 procent van de ondervraagden gedaan. http://stichtingnipw.nl/.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top