Ontzorgen is ons vak

voor een goed advies hoeft u niet ver te zoeken

Vijf nieuwe keurmerkverzekeraars

27-01-2011

Het Verbond van Verzekeraars nam in 2010 het initiatief voor het keurmerk, dat de kwaliteit van dienstverlening van verzekeraars zichtbaar moet maken voor de consument. Het keurmerk is ondergebracht bij de Stichting toetsing verzekeraars (Stv), een onafhankelijke stichting die zelfstandig beslist over het toekennen of intrekken van het keurmerk. Nederland is het eerste land in Europa dat een onafhankelijk keurmerk voor verzekeraars heeft.

Vijf thema’s
De afgelopen maanden hebben diverse verzekeraars zich aangemeld bij de Stv. Ze zijn aan een grondige toetsing onderworpen, waarbij niet alleen al het papierwerk (brieven aan polishouders, brochures, etc.) is bekeken, maar ook het klachten- en kwaliteitsbeleid is getoetst. In oktober kreeg de eerste groep van 25 verzekeraars het keurmerk toegekend; eind 2010 kwamen daar nog eens vijf verzekeraars bij.

Het keurmerk kent in totaal vijftien normen, die verdeeld zijn over vijf thema’s: 1. begrijpelijke en heldere informatie en voorlichting voor de klant; 2. zorgvuldige en voortvarende dienstverlening; 3. goede telefonische bereikbaarheid; 4. onderzoek naar klanttevredenheid en 5. een eigen kwaliteitsbeleid en kwaliteitsmanagement.
Op www.keurmerkverzekeraars.nl staat een overzicht van alle verzekeraars die in het bezit zijn van het keurmerk.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top