Van ontzorgen hebben wij ons vak gemaakt

Verstand van grote en kleine risico's.

Vijf nieuwe keurmerkverzekeraars

27-01-2011

Het Verbond van Verzekeraars nam in 2010 het initiatief voor het keurmerk, dat de kwaliteit van dienstverlening van verzekeraars zichtbaar moet maken voor de consument. Het keurmerk is ondergebracht bij de Stichting toetsing verzekeraars (Stv), een onafhankelijke stichting die zelfstandig beslist over het toekennen of intrekken van het keurmerk. Nederland is het eerste land in Europa dat een onafhankelijk keurmerk voor verzekeraars heeft.

Vijf thema’s
De afgelopen maanden hebben diverse verzekeraars zich aangemeld bij de Stv. Ze zijn aan een grondige toetsing onderworpen, waarbij niet alleen al het papierwerk (brieven aan polishouders, brochures, etc.) is bekeken, maar ook het klachten- en kwaliteitsbeleid is getoetst. In oktober kreeg de eerste groep van 25 verzekeraars het keurmerk toegekend; eind 2010 kwamen daar nog eens vijf verzekeraars bij.

Het keurmerk kent in totaal vijftien normen, die verdeeld zijn over vijf thema’s: 1. begrijpelijke en heldere informatie en voorlichting voor de klant; 2. zorgvuldige en voortvarende dienstverlening; 3. goede telefonische bereikbaarheid; 4. onderzoek naar klanttevredenheid en 5. een eigen kwaliteitsbeleid en kwaliteitsmanagement.
Op www.keurmerkverzekeraars.nl staat een overzicht van alle verzekeraars die in het bezit zijn van het keurmerk.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top