Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Verzuimsystemen

03-05-2010

Verzekeringnemer is verplicht zich te houden aan alle wettelijke voorschriften en die van de verzekeraar over arbeidsongeschiktheid in het algemeen en die vanarbeidsongeschiktheid van de werknemer in het bijzonder.Verzekeringnemer is verplicht elk geval van arbeidsongeschiktheid van een werknemer bij de verzekeraar te melden als deze arbeidsongeschiktheid langer heeft geduurd dan 14 kalenderdagen. De melding van arbeidsongeschiktheid dient uiterlijk op de twintigste kalenderdag van die arbeidsongeschiktheid door verzekeraar te zijn ontvangen. Als de verzekeraar respectievelijk de deskundige dienst een ziekmelding later ontvangt dan de hiervoor gestelde termijn, zal de eigen risicoperiode eerst vanaf de datum van ontvangst door de verzekeraar respectievelijk de deskundige dienst worden berekend. De verzekeraar behoudt zich het recht voor uitkering te weigeren als door de te late melding de belangen van de verzekeraar zijn geschaad. in het geval de werknemer na een ziekmelding weer geheel of gedeeltelijk geschikt is tot werken – al dan niet op therapeutische basis - de verzekeraar uiterlijk op de 4e dag van die geschiktheid melding te doen;

U kunt er voor kiezen om dit alles handmatig te beheren waardoor de kans op fouten erg groot is. U dient immers met veel schakels rekening te houden. Een aantal verzekeraars heeft een pakket ontwikkeld die deze zorg uit handen neemt. Ook zijn er onafhankelijke pakketten die u hierbij van dienst zijn.

In het artikel "Verzuimsystemen 2009: wat zijn ze waard?" zijn diverse pakketten vergeleken en leest u de resultaten van dit onderzoek. Vanuit ons bedrijf maken wij veelal gebruik van het pakket VerzuimSignaal van het bedrijf i-Signaal.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top