Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Verzekeringsaspecten na aswolk

01-06-2011

... de informatie over verzekeringsaspecten op een rij. Het is niet mogelijk om specifieke informatie te geven voor álle reis- en annuleringsverzekeringen. Daarvoor zijn de voorwaarden van verzekeraars te divers. Het is verstandig eerst contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij en/of touroperator om uw situatie voor te leggen. Daarnaast is het noodzakelijk de polisvoorwaarden van uw verzekeringen na te kijken en om, wanneer u zich na het lezen van de polisvoorwaarden afvraagt of bijvoorbeeld iets wel of niet gedekt is, contact met ons of uw verzekeraar op te nemen. 

Gestrand in het buitenland
Wanneer u in het buitenland bent gestrand, en dus niet naar Nederland kunt of kon terugkeren, kunt u contact opnemen met uw reisverzekeraar. De reisverzekering biedt dan doorgaans een kostenvergoeding. Hiermee kunt u uw verblijfkosten betalen. Deze vergoeding is meestal gemaximeerd tot een bepaald bedrag en/of een bepaalde termijn. Wanneer u in het buitenland bent gestrand en met alternatief vervoer alsnog naar Nederland kunt terugkeren, dan kunt u dat bespreken met uw verzekeraar. Het is mogelijk dat de verzekeraar deze kosten vergoedt.

De Europese wetgeving bepaalt ook dat gestrande passagiers recht hebben op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij voor overnachtingen en maaltijden. Hiervoor kunt u rechtstreeks uw luchtvaartmaatschappij benaderen. Wanneer u problemen ondervindt bij het verhalen van uw kosten, kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Luchtvaart en de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Ook zijn er tegenwoordig rechtsbijstandverzekeringen waarmee u onvoorziene reiskosten kunt verhalen op de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

Voor wie geen reisverzekering heeft, is het goed te weten dat tickets betaald met een creditcard ook bij de creditcardmaatschappijen verhaald kunnen worden. Ga hiervoor de voorwaarden van uw creditcard na.

Wat als uw vlucht geannuleerd werd
Als uw vlucht geannuleerd is, dan zijn er een aantal mogelijkheden om de schade te verhalen. Allereerst bieden sommige annuleringsverzekeringen financiële compensatie voor het feit dat uw reis korter wordt dan u zich had voorgenomen.

Als uw (korte) reis in zijn geheel is vervallen, zal een beroep op uw annuleringsverzekering vaak niet mogelijk zijn. Deze situatie is doorgaans geen verzekerd voorval. Annulering is meestal gebonden aan persoonlijke omstandigheden, zoals het overlijden van een naaste. U kunt voor het verhalen van de kosten van uw ongebruikte ticket contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie.

NB: aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Het schetst slechts een algemeen beeld. Alleen uw eigen verzekeraar kan definitief uitsluitsel geven!


Bron: Verbond van Verzekeraars

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top