Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Verzekeringen: een mannenwereld?

31-10-2011

GfK Panel Service Benelux heeft dit onderzocht. Mannen geven twee keer zo vaak aan dat zij de leiding hebben op financieel gebied. Vrouwen lijken dit voor een deel toch anders te zien. Zij geven relatief vaak aan dat de financiële beslissingen samen worden genomen. Er is dus wat ruis op de communicatielijn.

Afsluiten van verzekeringen
Er doet zich een opvallend verschil voor waar het gaat om het afsluiten van verzekeringen. Mannen zijn veel meer geneigd om via internet verzekeringen af te sluiten. Van de mannen zou 37% hun verzekering het liefst rechtstreeks online sluiten. Bij de vrouwen is dit slechts 26%. Zij sluiten deze liever na een persoonlijk gesprek of telefonisch. Mannen zijn bereid meer tijd en energie te steken in het zoeken naar de optimale prijs in de markt. Meer dan 10% van de mannen ziet het wel zitten in de toekomst hun verzekeringszaken via internet op de mobiele telefoon te regelen. Mannen vragen ook vaker naar de wijze van beloning van de bemiddelaar. Men wil dit dan ook graag vertalen naar voordeel in de toekomst.

Imago verzekeraars
Bij vrouwen zijn het met name de emotionele elementen die voor hen bepalen of een verzekeraar een positief imago heeft. Recht door zee, er niet omheen draaien, daar houden mannen van. Ook hier blijken de resultaten behoorlijk conform de vooroordelen.

Verzekeringen: een mannenwereld?
Er kan gesteld worden dat mannen en vrouwen anders tegen verzekeringszaken aankijken. Mannen gaan voor prijsvoordeel en willen het zelf efficiënt kunnen regelen. Vrouwen laten hun gevoel meer spreken en laten zich iets minder door prijs leiden.

bron: Het Verzekeringsblad

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top