Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Verzekeringen en bedrijfsovername

01-06-2013

Dat lijkt allemaal niet zo belangrijk want we sluiten gewoon een nieuwe verzekering af. Helaas is dat tegenwoordig niet zo eenvoudig en dient u bij de aankoop van een bedrijf direct rekening te houden met de lopende polissen.

Verzuimverzekering

U neemt bijvoorbeeld een bedrijf over waar sprake is van langdurig verzuim. Op basis van de wetgeving neemt u bij de overname van het bedrijf ook het personeel over. De lopende verzuimverzekering wordt door de verzekeraar beëindigd omdat er niet langer sprake is van een werkgever-werknemer verhouding. Als nieuwe werkgever wordt u geconfronteerd met een werknemer waar u op basis van de wet 104 weken loondoorbetalingsverplichting heeft. Uw eigen verzuimverzekering geeft geen thuis omdat deze geen zieke werknemers accepteert. Een behoorlijke financiële strop dus.

WGA eigen risicoverzekering

De eigen risicodragersverzekering is een redelijk simpele polis. Het UWV bepaalt welke WGA uitkering op de eigen risicodrager verhaald wordt en vervolgens valt die uitkering onder de dekking. Toch is er onlangs een duidelijk verschil geconstateerd in de dekking van de diverse eigen risicodragersverzekeringen.Wanneer een onderneming wordt overgenomen, dan komt de eventuele schadelast van de overgenomen werkgever ten laste van de overnemende partij. Normaal gesproken komt dit tot uiting in de WGA gedifferentieerde premie van de werkgever die de onderneming overneemt. Anders wordt het als de onderneming die over wordt genomen, eigen risicodrager is voor de WGA en hiervoor een eigen risicodragersverzekering heeft afgesloten. Als er WGA-schade is dan valt deze onder de dekking van de verzekering. Met de overname wordt de eigen risicodragersverzekering meestal beëindigd en valt de WGA schade onder dekking van het uitlooprisico. Althans, bij de meeste verzekeraars.....

Aansprakelijkheidsverzekering

Een Aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. De aansprakelijkheidsverzekeringen hebben alleen het "claims made" principe. Bij het claims-made principe is het moment dat de schade gemeld wordt van belang. De polis biedt slechts dekking als de aanspraak wordt geclaimd tijdens de looptijd van de polis. De AVB verzekeraar biedt geen dekking meer na afloop van de polis (bij het uitlooprisico). De oorzaak en het ontstaan van de schade daarentegen, hoeven niet binnen de verzekeringstermijn te vallen. Het inlooprisico wordt dus bij het claims-madesysteem wel volledig gedekt.  Dit gaat sommige verzekeraars echter te ver. Daarom kiezen de meeste verzekeraars voor de beperkte claims made dekking.  

Bedrijfsovernames zijn momenteel niet zeldzaam en een verkeerde polis of hiaat kan de waarde van een onderneming aanzienlijk doen dalen. Laat u op voorhand bijstaand door uw verzekeringsadviseur en uw accountant.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top