Altijd op zoek naar oplossingen

wij kennen de weg in verzekeringsland.

Verzekeren in deeleconomie

01-09-2018

Waarom iets kopen als je het ook kan lenen? Bezit is niet meer belangrijk, we willen zaken kunnen gebruiken. In ruil daar voor mogen anderen onze zaken gebruiken. De deeleconomie is een feit. Wat zijn de gevolgen voor verzekeringen?

De ontwikkeling

Huren en lenen is van alle tijden. De deeleconomie doet eigenlijk niets anders. Toch is deze ontwikkeling van een heel andere orde. Dat komt doordat internet, smartphones en apps steeds meer gewoongoed worden. Doordat deze technologische ontwikkelingen nu beschikbaar zijn, ontwikkelt de deeleconomie zich heel snel.

Waar lenen eerst via direct contact ging, gaat het nu via internet. Er wordt een andere vaak professionele partij gebruikt om zaken van anderen te kunnen lenen. Ik leen niet meer even de heggenschaar van de buurman, maar via een app van een vreemde die twee straten verder woont.

De particuliere verzekeraar

De inboedelverzekeraar verzekert onze particuliere inboedel. Niet de inventaris van ons eigen bedrijf. De vraag die de verzekeraar zich stelt is: is de uitgeleende heggenschaar nog een particuliere zaak of is hij zakelijk geworden omdat hij via een andere organisatie wordt uitgeleend? Indien er sprake is van een deeleconomie moet er goed gekeken worden naar de polisvoorwaarden. Het merendeel van de verzekeraars geeft hiervoor (nog) geen dekking.

In sommige gevallen is eventuele schade verzekerd bij de bedenker van het concept. Deze situatie doet zich voor bij Airbnb.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top