Omdat u niet altijd alleen bent

Wij schatten uw risico's goed in.

Verzekerd bij overlijden

04-04-2021

Bijna een kwart (vierentwintig procent) van de Nederlandse mensen heeft op dit moment geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder meer dan duizend samenwonende Nederlanders met een hypotheek.

Jonge mensen blijken zich vaker te hebben verzekerd tegen overlijden dan ouderen. Acht procent van de mensen tussen de achttien en vierenveertig  jaar heeft er voor gekozen om geen ORV af te sluiten. Onder vijfenzestig-plussers ligt dat percentage met zesenzestig procent een stuk hoger. Ouderen hebben vaker eigen vermogen opgebouwd.

Desondanks signaleert Ellen Hensbergen, directeur bij MUNT Hypotheken, voor de ouderen wel een risico: “Niet iedereen heeft een buffer achter de hand en wij zien ook in de cijfers dat er onder ouderen best wat zorgen leven. Jongeren hebben vaak nog een vangnet in de vorm van ouders."

Vijftig procent van de Nederlanders heeft zich verzekerd voor een bedrag gelijk- of groter dan het bedrag dat moet worden afgelost. Een derde van de respondenten geeft aan dat het voor een kleiner deel van dat bedrag is verzekerd. Bijna een vijfde (achttien procent) weet niet in welke mate zij beschermd zijn tegen overlijden.

Door corona beter indekken

De coronacrisis lijkt voorlopig ook bepaalde invloed te hebben op hoe Nederlanders zich wensen te beschermen tegen overlijden. Tien procent van de Nederlanders overweegt door het uitbreken van de pandemie de dekking van zijn of haar verzekering op te hogen. Elf procent geeft aan het vooralsnog niet te weten.

(bron VVP)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top