In iedere markt thuis

informeer naar de mogelijkheden

Verwarring door uitspraken

28-02-2010

Kort samengevat is volgens de rechtbank de werkgever niet aansprakelijk voor letselschade van werknemers, maar voor het feit dat hij geen behoorlijke verzekering zou hebben gesloten voor werknemers. Bijvoorbeeld in de vorm van een ongevallenverzekering. De schade is daardoor geen schade aan zaken of personen, maar een 'zuivere' vermogensschade. Dit is niet gedekt op de AVB-verzekering van de werkgever.

Een aantal verzekeraars volgt deze uitspraak niet en beschouwt dit soort schades als schade door opgelopen letsel. De schadevergoedingsplicht volgens 7:611 BW vloeit meestal voort uit bedrijfsongevallen en ongevallen tijdens bedrijfsuitjes. Voor al deze oorzaken biedt een goede aansprakelijkheidsverzekering dekking. Een andere schade die uit dit wetsartikel voortvloeit is de werkgeversaansprakelijkheid voor werknemers als bestuurder van een een motorrijtuig (WEGAM). Dit soort schades zijn niet verzekerd op uw standaard aansprakelijkheidsverzekering. Indien u deze dekking nog niet heeft gerealiseerd adviseren wij u dit alsnog te doen. 

U kunt hier meer lezen over de WEGAM.

Terug

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Contact

Quorim BV
Postbus 156
5490 AD Sint Oedenrode

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Top