Al meer dan 30 jaar ervaring

Wij werken in heel Nederland

Vervroegd uittreden

01-04-2021

In 2006 besloot de toenmalige regering dat langer doorwerken de nieuwe norm werd. Regelingen om eerder te stoppen met werken werden vanaf toen niet langer fiscaal ondersteund. Bood een werkgever een werknemer alsnog de mogelijkheid om vervroegd uit te treden en werd hij daarbij financieel ondersteund door de werkgever, dan kon de werkgever geconfronteerd worden met een eindheffing van 52%. Dit wordt ook wel de RVU-heffing genoemd.

Vrijstelling RVU-heffing

Het vervroegd uittreden wordt weer aantrekkelijker gemaakt. In het nieuwe pensioenakkoord is namelijk opgenomen dat een werkgever onder voorwaarden vanaf 01-01-2021 zijn werknemer financieel mag ondersteunen om eerder dan de AOW-leeftijd het arbeidsproces te verlaten. Tot maximaal 3 jaar voorafgaande aan de AOW-leeftijd mag de werkgever de werknemer een vergoeding betalen van maximaal €1.847 per maand  (2021) als overbrugging tot de AOW. Voor deze vergoeding geldt een vrijstelling van de RVU-heffing, of te wel een drempelvrijstelling. Bedraagt de totale vergoeding meer dan €1.847 per maand dan geldt voor het meerdere de reguliere heffing van 52%.

Fiscale ondersteuning

Met deze vergoeding van de werkgever en het eventueel geheel of gedeeltelijk naar voren halen van pensioenaanspraken wordt het werknemers makkelijker gemaakt om eerder te stoppen met werken. De vergoeding wordt gezien als een fiscale ondersteuning en is geen automatisch recht van de werknemer.

Vastlegging nieuwe regeling

In veel cao's zijn of worden afspraken gemaakt over deze regeling als onderdeel van duurzame inzetbaarheid. Uiteraard kunnen er ook individueel afspraken worden gemaakt over een dergelijke regeling.

Financiële foto

Heeft u de werknemers die u de mogelijkheid wil bieden om eerder te stoppen met werken? En wilt u ze daarbij inzicht geven in de gevolgen van hun netto inkomen? Denk dan eens aan de mogelijkheid van een financiële foto waarbij netto inkomsten nu en later met elkaar worden vergeleken. Uw consultant of relatiebeheerder bij APS vertelt u graag meer over de mogelijkheden en kosten.

Vragen

Heeft u vragen of toch liever een afspraak?  Bel gerust, wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 27 70

Dennis Mackaaij
APS Pensioenteam

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top