Van dekking verzekerd

Ook als het wat verder van huis is.

Verplichte AOV komt eraan

01-03-2020

De uitwerking van de verplichte zzp’ers-AOV nadert voltooiing. De vreemde eend in de bijt van het pensioenakkoord wordt soberder dan wat werknemers ontvangen, de uitkering zal maximaal 1.650 uur bruto bedragen. Dat meldt het FD op basis van bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen tussen de sociale partners.

Verplichte zzp’ers-AOV komt eraan: maximale uitkering wordt minimumloon

De krant zag stukken in waarin werd gesproken over een inkomensafhankelijke premie met een maximum van 200 euro bruto per maand. Bedoeld om de arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalbaar te houden. De uitkering zal om dezelfde reden niet hoger zijn dan het minimumloon.

Keuze in wachttijd

De hoogte van de premie wordt volgens het FD afhankelijk van de gekozen wachttijd. Zelfstandigen kunnen straks kiezen uit een half jaar, een jaar of twee jaar wachttijd. Wie niet kiest krijgt standaard een jaar.

Bonden schikken in

Volgens het FD gaan de vakbonden de uitwerking deze week voorleggen aan hun achterban, om het mogelijk volgende week al te presenteren aan minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees. De bonden hadden aanvankelijk ingezet op een AOV die gelijkwaardig is aan die van werknemers, maar zzp’ers en werkgevers vonden dat te duur.

Vrijstelling met eigen polis

Als de verplichte AOV er komt, zal die waarschijnlijk pas in 2024 worden ingevoerd. De uitvoering ligt net als met de WIA bij het UWV. Om aan de wensen van de zzp’organisaties tegemoet te komen, krijgen zelfstandigen die al een verzekering hebben of er liever zelf een afsluiten, vrijstelling van de verplichte AOV. Die verzekering moet dan wel minstens gelijkwaardig zijn aan de UWV-variant.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top