Advies op maat gemaakt

Wij hebben (bijna) altijd een passende oplossing.

Verhuizen en verzekeren

30-11-2008

Deze voorwaarden omschrijven in duidelijke taal wat onder de inboedel wordt verstaan. Geld en geldswaardig papier wordt niet tot de inboedel gerekend. Gevaarlijke producten of voorwerpen moet u verplicht melden.

De erkende verhuizer moet voor zijn opdrachtgever een transportverzekering sluiten met een verzekerd bedrag van tenminste EUR 100.000,- Deze dekking is uitgebreid en kent de uitsluitingen zoals uw eigen polis deze ook kent.  U krijgt van uw verhuizer een Garantiecertificaat waaruit dit alles blijkt. De aansprakelijkheid van de verhuizer staat ook omschreven in de voorwaarden. Zo is de verhuizer niet aansprakleijk voor lekkage, het afsterven van planten of het niet goed meer functioneren van elektronische of mechanische apparatuur. Het is van belang de voorwaarden van zowel de erkende als niet erkende verhuizer te lezen zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan.

Uw verhuizing heeft ook gevolgen voor uw boedel- en woonhuisverzekering.  Het begint natuurlijk allemaal met het doorgeven van een adreswijziging. De verzekeraar weet dan per welke datum de polissen aangepast moeten worden. Meestal is het zo dat er ook een belangrijke (klus) periode voor de feitelijke verhuizing is. Het is van belang dat u ook deze periode doorgeeft zodat uw gereedschap en eventuele andere inboedel alvast (beperkt) verzekerd is. Uw inboedel kan namelijk tegen dezelfde premie op twee adressen verzekerd zijn (ook bij een opslagplaats). Voor het geld hoeft u het dus niet te laten. Vaak is het zo dat de overdracht van uw oude pand niet gelijk valt met de overdracht van uw nieuwe pand. Zorg er dus voor dat ook uw oude woning verzekerd blijft tot de overdracht naar de nieuwe eigenaar. De leegstand van uw pand dient u binnen twee maanden aan uw verzekeraar of adviseur te melden. Na de verhuizing ontvangt u opnieuw een waardemeter waarmee opnieuw de verzekerde bedragen eenvoudig kunnen worden vastgesteld. Deze waardemeter zorgt er voor dat u garantie krijgt tegen onderverzekering voor uw woonhuis en inboedel.

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top