Voor persoonlijk advies

Net even wat meer aandacht!

Verhoogde inbraakkans

24-02-2020

In de grote carnavalssteden neemt het aantal inbraken in het feestweekend gemiddeld met 72 procent toe ten opzichte van de dagen voor carnaval. Uitschieters zijn volgens de Achmea InbraakBarometer Maastricht (Mestreech) en Breda (Kielegat).

Carnavalsvierders Mestreech en Kielegat lopen grootste inbraakrisico

Het carnavalsweekend is traditioneel in trek bij inbrekers. Het aantal inbraken ligt in die periode gemiddeld 22 procent hoger dan in de week voor carnaval. In de grootste carnavalssteden is er zelfs een verhoogd risico van 72 procent.

Kans op inbraak 249% hoger

De Inbraakmonitor van Achmea vergeleek afgelopen zes jaar de inbraakcijfers van de zaterdag tot en met dinsdag van carnaval met dezelfde dagen een week eerder. Maastrichtenaren lopen het meeste risico op een geforceerde achterdeur. De inbraakkans ligt daar 249 procent hoger dan een week eerder.De Limburgse hoofdstad wordt in de top vijf van Achmea gevolgd door Kielegat (Breda, 153% groter inbraakrisico), Lampegat (Eindhoven, 128%), Jocus (Venlo, 61%) en Oeteldonk (Den Bosch, 59%).

VerzekeraarAchmea ontwikkelde de InbraakMonitor –ook wel ‘boevenradar’genoemd –medio vorig jaar. De verzekeraar voorspelt per dag hoe groot de kans op een inbraak is in een bepaald postcodegebied. Het algoritme analyseert dagelijks data zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling.

(bron AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top