Zekerheid voor nu en in de toekomst

Wij staan klaar met raad en daad.

Verhoging assurantiebelasting

01-10-2012

Volgens het verbond betalen Nederlanders nu gemiddeld ruim 800 euro per jaar voor hun schadeverzekeringen. Met de verhoging van de assurantiebelasting naar 21 procent per 1 januari 2013, zoals maandag werd gepresenteerd in het deelakkoord, is sprake van een ruime verdubbeling.

Momenteel is die heffing 9,7 procent. De hogere assurantiebelasting is een van de maatregelen om de omstreden forensentaks te kunnen schrappen. Eerdere berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek toonden aan dat elke procent meer assurantiebelasting verzekerden 125 miljoen euro extra kost, zo stelt het Verbond van Verzekeraars.

'Met de afschaffing van de forensentaks wordt de forens misschien niet langer financieel geraakt op de weg, maar dan alsnog gewoon thuis. Ik betreur het dat de formateurs de consument nu een sigaar uit eigen doos geven. Door een streep te halen door de forensentaks, treffen ze diezelfde consument alsnog door de belasting op zijn verzekeringen te verhogen', zegt directeur Leo De Boer.

bron: AM Magazine en Volkskrant

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top