Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Vergunning voor VvE

21-12-2015

De Branchevereniging VvE Beheerders (BVVB) gaat VvE-beheerders (die een vereniging van eigenaren beheren) een collectieve bemiddelingsvergunning aanbieden. Elke beheerder die zich aansluit bij dit collectief kan met deze vergunning onafhankelijk bemiddelen in verzekeringen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft onlangs bepaald dat professionele beheerders van een Vereniging van Eigenaren (VvE) vergunningplichtig zijn en de beheerders tot 24 december 2015 de tijd gegeven om een bemiddelingsvergunning aan te vragen.

Onwerkbaar
De BVVB zegt met de AFM overlegd te hebben over deze collectieve oplossing. Een woordvoerder van de toezichthouder bevestigt dat. We hebben gesproken met de BVVB en hun de mogelijkheden en situatie toegelicht. Daar komt het besluit door de BVVB tot een collectieve bemiddelingsvergunning uit voort.

Commerciële partijen
Volgens de BVVB hebben ook meerdere commerciële partijen uit de verzekeringsmarkt een collectieve bemiddelingsvergunning aangeboden aan de beheerders. Deze aanbiedingen van tussenpersonen of verzekeringsmaatschappijen zijn echter verre van onafhankelijk en brengen de beheerders naar hun klanten toe in een lastige situatie. Vandaar het onafhankelijk collectief waarvoor de BVVB een aparte stichting in het leven heeft geroepen.
Paul Hoogeveen, voorzitter van de BVVB zegt hierover: De beheerders zijn in een lastig pakket gekomen nu de AFM de regels zo strikt gaat toepassen. Hierdoor ontstaat een onwerkbare situatie. De meeste VvE beheerders kunnen geen eigen vergunning aanvragen omdat de eisen en kosten veel te hoog liggen. Met dit collectief houden we de kosten laag en behoudt de VvE Beheerder een onafhankelijke bemiddeling voor haar verzekeringsportefeuille ten behoeve van haar klanten.

(bron AM Signalen 21-12-2015)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top