Persoonlijke en deskundige afwikkeling

Ieder dag staan wij weer voor u klaar!

Van korte duur

14-03-2022

Het goede nieuws dat het aantal voertuigdiefstallen terugliep, was maar van korte duur. In januari is het aantal voertuigdiefstallen met ruim 22 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal zijn er in januari 1.638 voertuigen gestolen, tegenover 1.339 in januari 2021. Grootste boosdoener in de negatieve cijfers zijn de bromfietsen, waarvan er in één maand tijd al 915 zijn verdwenen.

Mobiliteit in steden

Volgens AndréBouwman van het LIV is het nog te vroeg om van een trendbreuk te spreken. “In de cijfers over december zagen we al een lichte kentering, maar we kunnen nu nog niet voorspellen of de stijging van het aantal diefstallen ook echt doorzet. Duidelijk is wel dat de mobiliteit in de steden weer toeneemt. Dat zien we vooral terug in de diefstallen van het aantal brommers, dat in één maand met ruim veertig procent toenam (van 647 in januari 2021 tot 915 in 2022). En dan hebben we het nog niet eens over de e-bikes gehad.”

E-bikediefstal

Eerder deze week maakte de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E) bekend dat het aantal diefstallen van e-bikes in de afgelopen twee jaar met maar liefst 74 procent is gestegen. In een persbericht doet S.A.F.E. een dringende oproep aan verzekeraars, de fietsbranche, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen om gezamenlijk op te treden in de strijd tegen fietsendiefstal.

De financiële schadelast voor fiets- en e-bikediefstal wordt volgende maand bekend als het CBS de Veiligheidsmonitor publiceert. In 2020 werd deze jaarlijkse schadelast nog berekend op 600 miljoen.

(bron: Verbond van Verzekeraars)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top