In iedere markt thuis

Het is ons niet snel te gek.

Vakantiestress

21-06-2018

Nationale-Nederlanden neemt een voorschot op de donderdag aanbrekende zomer met een van de eerste persberichten rondom vakantiepret en -perikelen. Bijna een op de drie Nederlanders gaat niet ontspannen op vakantie, meldt NN naar aanleiding van onderzoek onder ruim duizend mensen. Vooral voor jonge gezinnen is de vakantie een bron van stress en zorgen.

Vakantie betekent stress voor een op drie Nederlanders

Op de dag van vertrek is de helft van de vakantiegangers (54%) ontspannen, blijkt uit het onderzoek. Jonge stellen en 65-plussers hebben het minst last van vakantiestress. Daarentegen geeft 31% expliciet aan niet relaxed te zijn. Bij jonge gezinnen is zelfs meer dan de helft gestrest als de vakantie begint. Vrouwen hebben meer met vakantiestress te maken: zo slaapt ruim de helft van de vrouwen de nacht voor vertrek slecht. En dat terwijl de zon- en relaxvakantie met stip op nummer 1 staat in de lijst van favoriete vakanties: 40% kiest daarvoor. De stedentrip is met 7% het minst in trek.

Last-minute inpakken helpt

De grootste stressveroorzakers zijn het inpakken van de koffer (30%), het veilig en schoon achterlaten van het huis (23%) en het loslaten van het werk (20%). De inpakstress is vooral bij vrouwen (38%) aanwezig. Zo laat mogelijk inpakken, is de tip van NN: wie last-minute zijn koffer pakt, gaat het meest ontspannen op reis, blijkt uit het onderzoek. Al adviseert NN 1 tot 3 dagen van tevoren de bagage in orde te maken. Het huis achterlaten kan al een stuk makkelijker worden door te doen alsof je thuis bent. “Zet lichten op een tijdschakelaar, laat je post ophalen en houd gordijnen open”, aldus NN.

Dat het werk achter je laten lastig is, blijkt uit het gegeven dat 40% van de 65-minners hun werk meeneemt op vakantie. Dat vindt maar 3% van de partners geen probleem. “Zet de werktelefoon uit. En als je dan écht bereikbaar moet zijn, beperk je dan tot een half uurtje in de ochtend”, is het laatste advies van NN.

Ouders van tieners relatief ontspannen

De stress-risicogroep jonge gezinnen kiest in 72% van de gevallen voor een autovakantie. Wie kinderen heeft in de leeftijd van 5 tot 12 jaar, ervaart de meeste stress als het gezin op vakantie gaat. Ouders van tieners zijn daarentegen het meest relaxed. Om het kroost tevreden te houden, grijpt 51% van de ouders naar de tablet. Voor 41% is het vergroten van het snoepaanbod een oplossing, 40% regelt voldoende speelgoed.

(bron: AM web)

Terug
Direct contact Stel uw vraag Afspraak maken

Welkom bij Quorim

De oorsprong van Quorim gaat vele jaren terug. De rechtsvoorgangers zijn al in de jaren zeventig begonnen met het adviseren van bedrijven en particulieren. Op onze site treft u regelmatig nieuwsonderwerpen aan die u als particulier of als bedrijf kunnen helpen bij het maken van uw keuzes. Wij adviseren ondernemers en particulieren op het gebied van risicobeheer en verzekeringsoplossingen. 

Sinds 2023 maakt Quorim onderdeel uit van Summa Groep.

Contact

Quorim BV

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Tel: 088-7654054
Fax: 088-7654099
info@quorim.nl 

Direct contact

Telefoon

088-7654054

E-mail

info@quorim.nl


Adresgegevens

Vestiging 's-Hertogenbosch

Pettelaarpark 110 (hoofdkantoor)    

5216 PS  's-Hertogenbosch

Vestiging Ekkersrijt
Ekkersrijt 4607
5692 DR Son en Breugel


Openingstijden

Van maandag t/m vrijdag geopend
van 08.30 uur tot 17:30 uur *

Stel uw vraag

Wij staan u graag te woord! Vul uw vraag en gegevens in en wij reageren zo snel mogelijk.

Afspraak maken

Direct contact
Stel uw vraag
Afspraak maken
Top